Alıntı:
cihangir tarafından gönderilen mesaj:
Bu soruyu burada 6 ay önce sorsaydin, hic kuskusuz openx yazilimini kendi hesabinda kurmani tavsiye ederdim. Openx 4-5 senedir kullanmama ragmen, son zamanlarda bana yasattigi problemlerden dolayi bu yazilimdan oldukca sogumus ve de bikmis durumdayim. Kendi destek forumlarinda da gördügüm üzere, 2.0.xx versiyonundan itibaren bu yazilim ile bircok kullanici bir takim ciddi problemler yasiyorlar artik. Örnegin bende bazi tablolar 1 gb sinirini asti, cronjob'lar calismiyor, tablolar devamli cöküyor vs. Kullanim ve optimizasyon kolay phpadsnew yerini, özellikleri gelistirilmis fakat karisik ve düzgün calismayan bir openx yazilimi olarak yerini almis durumda.
Yeni olarak 2.5 beta versiyonunda performans acisindan bir takim düzenlemeler yaptiklarindan bahsetmisler, ümit veren bir aciklama ile yeni beta sürümünü duyuruyorlar. Fakat bu sürümde bekledigim düzelmeler olmazsa farkli alternatiflere yönelmek zorunda kalacagim ki bu alternatiflerin su an ne olabilecegi konusunda hic fikrim yok.
|
Cihangir, bu mesajına katılmamak elde değil.
Belirttiğin nedenlerden ötürü kaç defa kaldırıp yeniden kurdum hatırlamıyorum.
Saçma sapan hatalar bile vardı,
reklamı siliyordun sistemden, siliniyor gözükmesine rağmen silinmiyordu.
web sayfama girdiğimde
reklamı hala görüyordum (rezalet).
Artık temel olarak yaptığım şey şu, openx'i istatistik vb. olaylarını minimum düzeyde tutup, birkaç ayda bir sistemden kaldırıp yeniden kuruyorum, malesef başka türlü olmuyor.
Yok mudur openx yerine geçebilecek opensource bir ads yazılımı?