View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 16.04.2008   #9 (permalink)
ssonmez

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104
Re: Çalan: TemplateMonster / Çalınan: Rtelektrik

Alıntı:
Ssonmez, gerçekten çok ayıp. RTElektrik firmasına dikkat çekmek isteyecek olsaydık, bunu buradan değil başka yollardan yapardık.
@gameover
bu kadar senedir tanıyorsun şahsımı, bir tek kişiye düşündüğün şekilde incitici veya peşin hükümle suçlayıcı yazdığımı gördün mü?

Cümlemi bu şekilde yorumlayabileceğini hiç düşünmemiştim. Düşünsem yazmazdım. Senin iyi niyetini bilerek gayet rahat yazdım. Bir kasıt aramadım. Ancak birinin çalmış olabileceğini direkt söyleyemiyor veya elinde kesin delil olmadığından bir şekilde konuya yaklaşıyorsun diye düşündüm.

Çünkü çok şükür Allah bize de göz vermiş ama demek sanatçılığımız süper değil, tasarım dehası da değiliz bu bakış açısıyla. Ama internet Türkiye'ye geldiğinden beri milyona yakın site gezmiş birisi olarak şahsen buna "çalıntı demek" imkansız diyorum.

Bu konu başlığı altında nice "kalıptan çıkmış site şablonuna" bile, benziyor demekte, kesin konuşmakta zorlanan dünya kadar insan, bu kadar keskin bir şekilde "Hayır bunlar bize çalıntı şeklinde gelmiyor" diyorsa bence düşünmelisin.

Ama farklı birşey varsa, bizim bilmediğimiz bir bilgiye sahipsen onu açıklamasın.

Tekrar ediyorum bu süreç içinde şahsının iyi niyetle ve görüşleri doğrultusunda konuyu açtığına inandım ve sana "ayıp etmeye" çalışmadım.

Ama olayın akışına bakarsan firmanın adının gereksiz ve delilsiz bir olaya karıştığını göreceksin. Üstelik Google aramalarında en üstte çıkacaktır bu konu. Durumu anlamayanlar Türkler yabancı siteden çalmış bile sanabilir.

Forumda bir sürü bu tür garip anlaşılmama mesajı, hatta tehdidi aldık. Cihangir'e sorarsan kamuyla paylaşmadığımız fakat başımızı ağrıtan tonla gereksiz olayı ve insanı anlatacaktır.

Bir çok defa bu bölümün çok riskli ve hukuki sorun doğuran bir yer olduğunu düşündük. Fakat bölümü kapatmadık. Bundan dolayı gönderilen örnekler bariz olmalı ve biz de (kendimi kastetmiyorum üyeleri kastediyorum) çalıntı olduğuna evet diyebilmeliyiz.

Bir daha söylüyorum. Sana sevgim ve saygım sonsuzdur ve elektrik şirketine dikkat çekilmesinde kullandığım anlam düşündüğün gibi değildir. Bu nedenle ayıp ettiğimi düşünmüyorum.
ssonmez şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin