View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 16.04.2008   #10 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND
Re: Çalan: TemplateMonster / Çalınan: Rtelektrik

Acikcasi ilk baktigimda ben bir calintilik sezemedim, sonra senin screenshot ina bakinca su karara geldim :

Adamin bu siteyi gormus olma, ihtimali var, esinlenmis olma ihtimali de yuksek ama bence de calinti denilecek bir durum yok. Ek olarak tesaduf olasiligi hakkinda bizzat basimdan gecen bir olayi ileteyim,

Yaklasik 6 sene kadar once tasarim ile daha yogun ugrasirken bir site tasarliyordum, ozetle tasarim sitelerinden haberleri tek bir yerde toplayan ve RSS toplama tarzinda bir site hazirliyordum. Siteyi hazirlarken de bir kac arkadas ile paylasiyordum.

Yayinlamaya yalasik 3-5 gun kalmistiki arkadasim yeni yayina gire bir siteyi bana gosterdi, o gun yayina girmisti.

site benim yaptigim isin tamamen aynisini yapiyordu,
Tum renk tonlari ayniydi,
Arka plan benim ki soldan saga cizgilerle dosenmisken onunki ayni ton ayni desen sagdan solaydi vs. Ben ve tum benim tasarlardigim sistemi bilen arkadaslar dumur olmustu tabii ki. Ozetle eger o siteden sonra ben kendi sitemi yayinlasaydim herhalde buyuk bir hirsiz olarak suclanirdim.

Ozetle iki tarafin da birbirinden gormesi imkansiz olan bir durumda bu olay oldu, dolayisiyla tesaduf secenegini veya ilham alma secenegini hafife almamak lazim. Malum tasarimda etki kaynaklari cok benzerlikler gosteriyor ve son tasarimlarda bu yuzden birbirlerine beklenmeyecek kadar benzeyebiliyorlar.