Türkçe siteler için ideal olanı ya sadece Türkçe ve İngilizce yazılımı aynı olan alan adları seçmek ya da el mahkum, isim halihazırda içerisinde Türkçe karakter barındırıyorsa, o zaman mecburen su veye bu şekilde Türkçe karakter ile kurmak. Zamanlama derken aslında doğru, şu anda herkes alıştı ama biraz da Türkçe'ye ters olan birşey yapıyoruz sürekli. O yüzden de benim Türkçe karakterli isimler çok trafik alıyor. Çünkü ne kadar millet alışsa da Türkçe'den vazgeçemediğinden sürekli İ=IDN halini yazıp duruyor. Bir de yeni nesil var. İnternetle ilk tanışanlar vs. IDN isimle kurulmuş olan şirketlerin başarısı da önemli. Eğer cidden tutan birkaç tane Türkçe karakterli
site çıkarsa zamanla ister istemez herkes doğal, alıştığı, okulda kullandığı yazılımına dönecek. Zaman diyorum ben, belki 2012 belki daha da yakın
Bunun için ben hayali bir örnek vermek istiyorum. Şimdi Excel ya da Word'un ilk hali ASCII karakterle çıktı ve Türkçe karakter desteği yok diyelim. Sonra da Türkçe karakter desteği başlasın. Millet Türkçe'ye alıştı mı artık dönmez ki.