View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 17.04.2008   #2 (permalink)
doubt

doubt's Avatar

Yer: Moskova
Görsel: 101
Re: Kişisel Fotoğraf Sitesi Nasıl Olmalı?

- Sitenin arkaplani gozu yormamali ve gereksiz grafiklerden kacinilmali, zaten fotograflarla yeterli bir gorsel etki olacaktir sitede
- Kategoriler arasinda gecisin kolay olmasi lazim. Portrelerde gezinirken, moda fotograflari linki icin geri gitmek ya da nerede bu diye bakinmamak gerekir.
- En cok begendigim ozelliklerden birisi fotografin sag ve sol kenarlarini ileri geri navigasyonu olarak kullanabilmek.
- Fotograflarin kucuk goruntuleri site tasarimini kalabaliklastirmayacaksa olabilir. Onun disinda bana gore tek islevi o kategoride kac fotografin oldugunu gostermesi. Bunu goruntulenen fotografin bir kenarinda 3/24 gibi 24 fotograftan 3. olani izliyorsunuz seklinde gostermek de ayni ise yarayabilir.

Bunun disinda flash olan siteler daha etkileyici oluyor ozellikle fotograf sitelerinde. Kategorilere ayrilmis olmasi da bana gore olmazsa olmazlarindan. Yukleme konusuna gelince 1 - 2 - 3 diye gidiyor diyelim bir bolumdekiler. 1 goruntulenirken siradakilerin arkada yuklenmesi en mantikli olani. Hepsinin yuklenmesini beklemek cok iyi olmayacaktir bana kalirsa.

Son olarak eger fotograflar yeterince ilgi cekici degilse tasarim tek basina kurtarmaz izleyiciyi sitede tutmak icin