Arkaplan konusunda
doubt'a katılıyorum.
Ek olarak,
flash sitelerde bir bağlantıya/fotoğrafa orta tuşla tıklayıp yeni sekmede açamamak bence gezinme konusunda bir eksi ve her ne kadar etkileyici görünseler de belirttiğim gibi kullanılabilirliği düşürüyorlar. Yükleme konusundaki dezavantajları da cabası. Aslında açık söyleyeyim şu an çalışmakta olduğum şirketin fotoğrafla ilgili bir sitesi vardı ve orada önceden bulunan Flasj tabanlı gösterim sayfalarını hantal ve daha az kullanışlı oldukları için DHTML +
JavaScript tabanına geçirmek gibi bir iş üstlendim. Hakkını vererek yaptığımı düşnüyorum bunu da
Açıkçası bir kenarda, benden fazla alan çalmadan ister şerit ister farklı bir görünümde bir "küçük resimler" kısmı olması gezintiyi kolaylaştırıyor. Lightbox olmaması yine bence gezintiyi kolaylaştırıyor.
Bir de bir fotoğraf sitesinde gezerken fotoğrafın çekim bilgileri benim için oldukça önemli oluyor. Bu bilgileri istediğim takdirde kolayca görebilmek ve bu bilgilerin fotoğrafın EXIF bilgilerinden direk çıkartılmış olması oldukça önemli bir özellik bence.
Görsel efektler konusunda da
JavaScript artık
flash'ın yapabildiği bir çok şeyi yapabildiği için ben oyumu daha kullanışlı ve hızlı olduğunu düşündüğüm
HTML tasarımdan yana veriyorum.