Türk Ticaret Kanunu taslağında "her şirkete
web sitesi zorunluluğu" vardı ama gördüğüm kadarı ile çıkan kanunda yok, taslak olarak kaldı sanıyorum. Yanılıyorsam lütfen düzeltiniz.
Üstelik bu kadar büyük bir pazarın, yani 1.200.000 potansiyel müşterinin de ortalığa bırakılacağını hiç sanmıyorum. Şu şu şartlara uyan firmalara yaptırın denebilir, hatta sermayesi en az 500.000 YTL, en az 50 çalışanı olan firmalar bu işi yapacak diye bir şartname çıkar, o şartlara uyan birkaç firma zaten mevcuttur, müşteri başı 250 YTL'den toplam 300.000.000 YTL'yi o birkaç firma ham diye cebe indiriverir, biz de "ama her şirket, zorunluluk, kanun" diye ağzımız açık seyrederiz. Bunları birşey bildiğim için söylemiyorum, memleketin genel hali ve gidişatı bu yönde. Hatta şartnamede "bir Arap üniversitesinden mezun olan en az 5 eleman çalıştırma şartı" da konulur, böylece Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve adı yadigar kalmış Türk
Telekom'umuzun sahibi şirket gibi Lübnan şirketleri de ihaleye katılır ve bizim paralarımızı güzel güzel ceplerine atarlar.
web tasarım ve
hosting şirketleri bile bu zorunlu hizmeti bunlardan almak zorunda kalır, şahsen ben bir Katar şirketine yaptırmayı tercih ederim, niyeyse Katar adı bana çok sevimli geliyor