View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 24.04.2008   #25 (permalink)
kindarmarti

kindarmarti's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Web tasarım şirketi kurulurmu?

Soru 2002 de sorulmuş, yıl 2008 değişen ne bakmak lazım.

Kim istemez ki o hazzı yasamak...
Hatırlıyormusun, bir zamanlar diyerek cümleye başlayıp ve deri koltukda sallanarak geçmiş kötü anıları anlatmak ve bak ben nerelerden nerelere geldim demek .

Sahıs firması açtınız, hiç fatura kesmediniz, home ofissiniz, ekstra telefon ADSL masrafınız yok,
ilk açılış maliyeti muhasebeciye yaptırırsanız 300 ytl ( fatura basımı + kaşe + noter giderleri) + aylık 100 ytl muhasebeci + 15 ytl klasik vergi + min 200 ytl bağkur.

Limited açmak istediniz, mali musavir ile gittiniz 1500 ytl (giderler 1200 ytl + 300 mali musavir ücreti.)
aylık 100 ytl muhasebeci + 15 ytl klasik vergi + min 200 ytl bağkur. + ekstralar

Ama iş bu kadar değil..
Çok değer verdiğim bir sektör insan'ı ben sana cüzdanımı vereyim, başka bir işe gireyim 0'dan 5 sene içinde buraya gelirim demişti.
sonuç = çevre, çevreniz var ise zorlanmazsınız, yok ise yavas yavas oluışana kadar sancılı dönemi gecirmek zorundasınız.

şunu unutmayın arkadaşlar, reklam sektörü hiç durmaz, satışlar azalır reklama ihtiyac duyulur,
şu an bolca rastladığımız facebook aplicationlar,Advergame'ler, micro siteler kaç paraya yazılıyor biliyormusunuz birde bunun satısı var.

Bir kaç madde var kendinize soracağınız. eğer o soruların cevabı size doğru geliyorsa korkmayın.

1- freelance ayda 1 iş yapıyorum yetiyor, şirket açarsam yetecek mi daha önemlisi şirket olmak bana müsterimi getirecek.
2- müsteriler fatura istiyor, ama kendi ismimin olması çok artistik durur ( sadece firmam olsun diyemi şirket acacağım.)
3-İşleri tek başıma idare edebilecekmiyim (fatura kes + kargola + muhasebeci ile sürekli diyaloğa geç + ön muhasebe yap + müşteri ile görüş + tasarım yap + tasarım yap + tasarım yap... gitti gider)

Kısaca sadece tasarım yapıp freelance emeğinizin karsılığını tam alamaz iken yukarıdaki bu basit görünen ama hepsin tek basınıza yapamayacağınızı "ben yasadım,örnektir" bilmeniz gerekir.

ekstra eleman masrafı yada geç ödenen vergiler bağkurlar..vs..

Kısacası artık "Marka'laşmak istiyorsanız" şirket kurun, yoksa bu hayal'inizi biraz erteleyin

Saygılarımla
.onur