View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 26.04.2008   #1 (permalink)
oxigen

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir
localhost 'da access'e erişim hatası

arkadaşlar biliyorum bu konu üzerinde defalarca tartışıldı, yüzlerce mesaj gönderildi belkide
nedendir bilmiyorum, ben bu sorunu birtek yeni aldığım SATAII harddiskimde winXP pro kullanırken yaşıyorum...
normalde IDE harddiskime IIS kurduğumda, web projem hangi partitionda hangi klasörde olursa olsun, herhangi bir izin vermeden, sadece klasörün yolunu IIS 'e bildirerek localhost olarak kullanıyordum...
fakat SATA harddiskimi primary olarak kullandığımda, IIS bir türlü çalışmıyor, gerek SATA partitionlar, gerekse IDE partitionlarda hiçbir klasör webroot olmuyor, sürekli olarak veritabanına erişim hatası alıyorum...
Kod:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü]Genel hata 'Temporary (volatile) Jet DSN for process 0xab4 Thread 0x22c DBC 0x1749024 Jet' kayıt defteri anahtarı açılamadı.
/http/inc/connection.ASP, line 19
En son Asp Access db ye veri yazamamak tartıştığımız konuda yazılan tüm ayarları yapmama rağmen hala aynı hatayı alıyorum (IDE harddiskimi primary yapıp boot ettiğimde sorunsuz çalışıyor aynı kodlar)

Şimdi bu olayın SATA harddiskten kaynaklandığına dair paranoyak bi düşünceye sahip oldum

alternatif yollar nelerdir, daha önce başınıza böyle bir olay geldi mi?