|
Re: Projeyi Teslim Ettim Adam Kayboldu !
öncelikle geçmiş olsun. malesef çok amatörce hareket etmişsiniz. bu tip onlarca adamla tanışmışımdır. ve ticaret hayatına ilk atıldığımda ben de bir kaç ufak darbe almıştım. malesef karaktersiz insan sayısı ekonomik sıkıntıların artışına paralel olarak artıyor ve gün geçtikçe sözünün eri insan sayısı azalıyor.
bu durumda yaptığınız bir sözleşme de olsa elinizden pek birşey gelmezdi zaten. aylarca mahkemelerde sürünmekle daha değerli birşeyinizi, zamanınızı kaybedersiniz. sonunda netice alsanız bile motivasyonunuz, geleceğe bakışınız etkilenir ve zararınız aslında daha büyük olur.
burada önemli olan belirli bir peşinat almadan asla işe başlamamaktır. hadi başladınız diyelim geri dönüşü olabilecek noktada para istemeniz gerekir. parasız iş yaptığınız noktada karşınızdaki size değer de vermeyecektir. malesef ne kadar tok gözlü davranırsanız o kadar değer görüyorsunuz. bir de ben de çok yapmışımdır asla benim söylememe gerek yok nasıl olsa düşünür diye hareket etmeyin. insanlar bir gün bile paranızı ödemediklerinde kendilerini karda sanıyorlar. böyle bir müşterim var misal fatura edilmiş bir iş için 5 aydır bekliyorum.
tekrar geçmiş olsun diyorum.
|