View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 07.05.2008   #3 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8
Re: [JS] AJAX ile Otomatik Tamamlama - autoComplete

Merhaba,

Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Wikipedia'daki uygulamayı inceledim ve size hak veriyorum. Yalnız bunun sebepleri var

İlk sebep benim sunduğum betikte siz yazmayı bıraktıktan belirli bir süre sonra otomatik tamamlamanın etkinleşmesi. Bu süre örnek sayfamızda 200 milisaniye, ancak değiştirilebiliyor. İkinci sebepse onların sunucularının bizim örnek sayfamızın bulunduğu sunucudan daha hızlı tepki vermesi. Yine de bu konuda bir çalışma yapacağım, teşekkürler tekrar

Düzenleme: Performans konusunda tekrar baktım ve ilk açılma dışında aslında başa baş olduğumuzu farkettim. Hatta anladığım kadarıyla onlar her seferinde sunucudan veri isterken bizim kodumuzda zaten var olan verinin tekrar çekilmesini engelleyen bir sistem var. Bir örnekle açıklarsak, siz "ma" yazıp beklediniz ve liste önünze geldi. Sonra s harfine basıp devam ettiğinizde Wikipedia(anladığım kadarıyla) sunucudan bu sefer "mas" ile başlayanları isterken bu betik "ma" ile başlayanların içinde zaten "mas" ile başlayanların da olduğunu bildiğinden genel listeyi istemci tarafında filtreleyerek gösterir. Bu sayede sunucuya daha az bağlantı yapılır.

Görsel özellikler için de, bu kişisel bir tercih olduğundan CSS bilgilerini tamamen ayrı ve kullanıcının düzenleyebeilceği bir şekilde tutuyorum. Kimisi sitesinde kırmızı tonları kullanmak ister, kimisi sizin söylediğiniz gibi çoklu seçim kutusuna çok benzemesini ister vs. Bu yüzden CSS dosyasını (aV.plg.autoComplete.CSS) değiştirmekte özgürsünüz ancak yine ek olarak böyle bir CSS yapmayı deneyeceğimi de belirteyim.

Son olarak, projenin ilk yapılış amacı zaten bir veritabanından çekmekti listeyi ancak sadece örnek için bir veritaban, tablo vs. oluşturmak istemedik. Bu yüzden de bir metin dosyasını filtrelemeye karar verdik PHP aracılığıyla. Ama temel mantık şu, orada kaynak olarak verilen dosyayı şu anki yazılı metni ve sizin belirlediğiniz diğer parametreleri gönderip karşılığında satır satır olan bir liste almak. Arkaplanda ne çalıştığıyla ilgilenmiyoruz yani

Not: Lütfen bu cevap üzerine olan fikir ve görüşlerinizi de iletin, tekrar teşekkürler.

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin