Ben de hemen fikirlerimi burada da beyan edeyim madem Soul bir incelik yapıp konuyu açtı
Şu ara gözlemlediğim kadarıyla özellikle yabancı büyük firmalar UI Softwae Engineer ya da benzeri isimler altında
HTML,
CSS ve
JavaScript uzmanları arıyor ve işe alıyorlar. Özellikle Javascriptin burada önemi büyük. Türkiye'de de yakın zamanda Pure'un forumdaki iş ilanı yine bu doğrultudaydı. Tabi ücretler hakkında bir fikrim yok, yani bu işi yaparak ortalama bir geçim düzeyi tutturulabilir mi bilmiyorum. Yine de gelişen kod yazma taslak ve yöntemlerinin
JavaScript'e de sıçramasıyla
JavaScript'in daha da yükseleceğini düşünüyorum.
flash ve Silverlight benzeri uygulamaların da eninde sonunda hatta daha şimdiden
JavaScript'e boyun eğdiklerini/eğeceklerini düşünüyorum. Sebebi ise Mozilla yöneticilerinden birinin de belirttiği üzere bu uygulamaların genel
web ve tarayıcı mantığına aykırı olduğu yönünde. Nedir peki genel
web ve tarayıcı mantığı? Her yerde, her platformda, başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan bilgiye ulaşabilmek. Bu açıdan baktığınızda 64-bit Linux için hala tam olarak düzgün çalışabilen bir
flash yapılamamış olması, taşınabilir cihazların kazandığı önem bu durumu destekliyor. Kaldı ki zamanında ActiveX vardı ancak öncelikle güvenlik kaygılarıyla ancak diğer sebeplerle birlikte eski teknolojiler arasında yerini aldı.
Tarayıcıların yeni
CSS ve
JavaScript güncellemeleriyle yeteneklerinin artacağı da düşünülürse, evet ben geleceği
JavaScript'te görüyorum ve bu konuya verilen önemin artması gerektiğini düşünüyorum.