View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 09.05.2008   #7 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8
Re: Javascript - Nereden Nereye Geldik?

Jaxer'dan bu kadar etkilenmemin sebebi arkaplanında Mozilla tabanlı bir sistemle çalışıyor olması ve bunun üzerine session yönetimi, veritabanı erişimi(MySQL uyumlu), dosya yönetimi gibi yeni sınıf ve işlevler kazandırması. Üstelik asenkron çalışmak için de bir işlev ya da işlev grubunun "server-proxy" de çalışacağını belirtmeniz yeterli oluyor. Gerçekten takdire şayan ve dediğim gibi bence çok kuvvetli bir platform.

Erişilebilirlik ve JS desteği zayıf tarayıcılar konusunda katıldığım bir çok nokta olmasına rağmen belirli bir standart seviyesinden sonra sorumluluğun kullanıcılarda ve tarayıcıyı geliştirenlerde olduğunu düşünüyorum. Bu demek değil ki cep telefonunu da hedefleyen birisi herkesin Safari ayarında bir cep telefonu tarayıcısı kullanmasını beklemeli, bu durumda elbetteki o kullanıcıların elindeki imkanalra göre biğr tasarım yapılmalı. Ancak şöyle bir durum var internet Explorer'ın ne kadar uyumsuz ve hata ayıklama konusunda da geliştirici düşmanı bir tarayıcı olduğunu düşünürsek, ben artık yeni yazdığım kod öbeklerinin IE6 uyumluluğuna bakıp, kısa sürede sorunu çözemiyorsam IE6 kullanıcılarına Mozilla, Opera ya da en kötü ihtimalle IE7 ye geçmelerini öneren bir uyarı çıkartıyorum.

Bir de JS kapatma sebebini merak ettim, sonuçta salt CSS ve HTML ile yeterli etkileşimi sağlamak çok zor. Hele ki IE'nin hala :hover gibi sanal sınıfları tüm nesneler için desteklemediğini göz önüne alırsak

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin