@ugursamsa, @scriptMan Aslında Deviantartda yeni bir uyulama çıkmış. scriptMan'in bahsettiği "hide" özelliği yanında Artık "Report Spam" seçeneği de var. Fakat sadece kendi üyeliğinizin bulunduğu sayfadaki yorumlar için geçerli seçenekler. Yani aslında Deviantart spama karşı bir seçenek sunmuş fakat tercihi kullanıcının kendisine bırakmış. Başkasına ait sayfada bu seçeneği kullanmanıza izin verilmemiş. Yukarıda verdiğim adresteki eleman, sanırım sergilenen işinden sonra aldığı tekliflerle

çok meşgul olduğundan deviantarta pek uğrayamıyordur. Yani sayfası bir nevi serbest atış sahası olmuş.
@mow açıkcası ben bu yapılanın işe yaramadığını düşünüyorum. Bu amaçla yapmasam da, kişisel olarak imzam dolayısıyla bir çok yorum ya da teşekkür yazısı altında linkim var ve benim domainime artı etkisini çok fazla gördüğümü söyleyemem. Ayrıca zaten bütün linkler deviantarttan geldiği için bir etkisi olsa bile belki sadece tek bir link olarak etkiliyordur.
Bu arada
SEO ile pek ilgim olmamasına ragmen en azından Page Ranking değerine
backlink etkisinin sanırım eskisi kadar olmadığı tecrübe ile sabittir. Bir arkadaşım için arayüzünü yaptığım ve bazı şeylerine yardım ettiğim bir blogspot sayfası, ( ilk post 28 Şubat yani yaklaşık 2.5 aylık, toplam 50 post, yaklaşık 1 ay kadar sandboxda kaldı, tekil 4-5, toplam backlinki 160 küsur ama bunların çoğu da alt sayfalara gelen sosylal imleme linkleri ve rekabeti yüksek bir keyword üzerine yoğunlaşmış bir
site ) mayıs başındaki Page Ranking güncellemesinde 0'dan 3'e atladı. Aynı keyword üzerinde ticari ve en az 2-3 yıllık sitelerin de Page Ranking değeri şu anda 3. Bu değerler bana backlinkin en azından Page Ranking üzerine etkisinin ancak başka faktörlerle birlikte bir artı değer kattığına inandırdı.