Konu Başlığı: .NET Kaynakları
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 15.05.2008   #23 (permalink)
drkloji

drkloji's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 1
Re: .NET Kaynakları

Alıntı:
teamoore tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
yıllardır programlama dünyasında olaraktan yeni başlayacak olan arkadaşların sıkıntılarını bilirim.

tavsiyem:

- Zafer Demirkol 'un ASP.NET kitaplarını öneririm, gayet anlaşılır bir anlatım tarzı vardır.
@teamoore'un mesajı üzerinden epey geçmiş ama cevap veremeden edemicem. Ben Zafer Demirkol'un kitabını kesinlikle önermiyorum. Alıpta paranıza yazık etmeyin. Ben bir hata yapıp C# ile ASP.Net 2 kitabını alma gafletinde bulundum. Bu arkadaş ASP.net sitesinin http://quickstarts.asp.net/QuickStartv20/ adresindeki ASP.net'e hızlı başlangıç derslerini türkçeye çevirmek suretiyle bir kitap hazırlamış. Sitedeki örnekler ile kitapta ki örnekleri inceleyince ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Her kitabın sonunda kaynaklar bölümü bulunur. Ama bu kitapta kaynaklar bölümü yok. Burdanda anlaşılabilir.
Sitenin derslerine göre kitap hazırlanmasından geçtim. En azından insan anlatımı düzgün yapar. Örnek kod yığınları çıkartıldığında kuş kadar kitabın bazı bölümlerinde sadece hazırladığı örneklerin kodlarını koymuş. Bu kodların açıklamalarını yapma gereksinimi bile duymamış.
Benim burada verdiğim tepki sadece Zafer Demirkol isimli şahsa değil. Onun gibi sağdan soldan bulduğu bir iki ingilizce kaynağı türkçeye çevirip yazar diye geçinen herkese. Yapmayın artık böyle bevadavacılıklar.

Mesaj drkloji tarafından 30.05.2008 (00:31) yeniden düzenlendi..
drkloji şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin