Daha yeni yaşadığım bu olumsuz tecrübeyi sizlerle de paylaşmak istedim;
Geçen hafta başında Tellcom'u arayarak yeni evime
ADSL almak istediğimi ve sözleşmenin şirketime gönderilmesini istedim. Sözleşmem geldi, eksiksiz doldurdum ve göndermeden önce bir yanlışlık yapmamak adına tekrar müşteri hizmetlerini aradım. 8 Mayıs tarihli olduğunu hatırladığım görüşmemde telefondaki bayan bana "kargo ücretini biz ödeyeceğiz" dediği için şirketimizin sekreterine teslim ettim. Yurtiçi kargoyla gönderme şartı olduğunu bilmediğim için kargo reddedildi ve daha müşterisi olmadan trajikomik müşteri eziyetleri başladı.
Ertesi gün bana yardımcı olmaya çalışan hanıma durumu izah ettim, telefon kayıtlarının incelenmesini eğer olumsuz karar verirlerse aynı kaydı dinlemek istediğimi ve aboneliğimin bu problemin çözümlenmesine kadar başlatılmamasını talep ettim.
Bugün, bu taleplerimin üzerinden tam 1 hafta veya 5 iş günü geçti. Bu 5 iş gününde müşteri hizmetlerini bir veya iki defa tekrar aradım. Bırakın müşteri yönetim sisteminden bir ses kaydını bulup, dinleyip, ne yapacaklarına karar vermeyi ki bu işlemlerin iç prosedürleri haricinde yarım saatten fazla almayacağını hepimiz biliyoruz, bir kez dahi aranıp problemin ne aşamada olduğuyla ilgili bilgilendirilmedim bile.
Herşey bir yana, problemim çözülmeden aboneliğimin başlatılmamasını istememe rağmen az önce cep telefonuma "Değerli abonemiz" diye başlayan hoşgeldiniz mesajı geldi.
Problem 4-5 YTL'lik kargo ücreti değildir. Problem Tellcom firmasının olası problemlerin çözümüne ne kadar istekli olduğunu baştan öğrenmek istemem sonucu tam bir rezillikle bu işi yaptıklarını görmemdir.
Bugün bu yazının bir kopyasını firmanın müşteri hizmetlerine de gönderdim. Eğer gün içerisinde herhangi bir sonuç alınamayacaksa gönderdiğim sözleşmenin önceden talep ettiğim gibi işleme konulmadan imha edilmesini, aksi takdirde işbu epostayı da kanıt olarak kullanacağımı ve hakkımı hukuki yollardan arıyacağımı, ayrıca bu yaşadığım tecrübelerin her birini firma ismini de açık açık belirterek üyesi olduğum
internet topluluklarında, tüketici sitelerinde ve fırsat bulduğum her ortamda dile getireceğimi kendilerine ayrıca bildirdim.
Peki en son bombayı öğrenmek ister misiniz? Bu yazıyı gönderdikten sonra konuştuğum müşteri temsilcisi aboneliğin iptali için (?!)
aktivasyon bedeli yanında bir cayma bedeli ödemem gerektiğini söyledi!
Tekelci zihniyetten kurtulmaya çalışırken daha kötüsüyle karşılaştım. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak galiba tam olarak buna söyleniyor.