View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 16.05.2008   #3 (permalink)
s5prin

s5prin's Avatar

Yer: istanbul
Re: TELLCOM'un müşteri hizmetleri rezaleti

Alıntı:
heady tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bir sözleşmenin altına altına imza atılmışsa bütün şartlar kabul edilmiş anlamnına geliyor. Bu durumda sözleşmede belirtildiğini tahmin ettiğim iptal masraflarını da doğal olarak talep ediyorlar; ama sözleşmede böyle bir detay yoksa bu masrafı neye dayanarak istediklerini sorgulamak şart.
Gayet tabi imza atılan bir sözleşme yürürlüğe girmeye hazırdır. Ancak telefonla (bugün yaptığım gibi) hali hazırdaki bir sözleşmeyi iptal edebiliyorlar ise daha sözleşme ellerine ulaşmadan aynı yöntemle "sözleşmeyi yürürlüğe koymayın, aboneliğimi başlatmayın" talebime, "peki efendim, aboneliğinizin başlangıcı ertelenecektir" demelerine rağmen zoraki abonelik başlangıcı yapmaları ve madde madde okuduğum taahhütsüz seçenekten (istenilen zamanda iptal etme seçeneği ile) abone olmak istememe rağmen ne olduğunu bilmediğim "cayma bedeli" istemeleri ne hukuki ne kânuni ne de ahlâkidir.

Alıntı:
Anlatıkların sadece senin söylediklerin ve yaptıklarınla ilgili... aradığında müşteri temsilcisinin tavrı ve cevabı nasıl oldu acaba?
Belirttiğim bu konuşmalar ve yazışmalar dışında anlatmadığım herhangi önemli bir detay yoktur. 2 hafta içerisinde yaklaşık 5 kere arayıp sorun hakkında bilgi istemem dışında ne arandım ne konuştum ne de bilgilendirildim. Resmen karşımda bir hayalet var ve "birkaç gün daha beklemenizi rica etsek" mantığıyla yaklaşılmasından başka birşey yok. Tüm taleplerimin telefon kayıtlarını ayrıca kaydettim ki kayıtlarda kendileri dahi aboneliğimin başlatılmamasını sözleşmenin ulaşmasından önce istediğimi onaylamışlardır.

Müşteri temsilcilerinin tavır ve cevaplarında herhangi bir problem yok, kendisi de alenen söyleyemese de konuyla 1 haftadır muhattaptır ve dolaylı olarak haklısınızdan başka birşey söyleyememektedir.

Alıntı:
Herhangi bir kurumu savunduğum falan yok; ancak başımıza gelenleri daha net ve mümkün olduğu kadar tarafsız anlatırsak olanlar daha net anlaşılır. Yazdıklarına baktığımda firmayla senin aranda ciddi bir iletişim sorunu olduğu hissine kapılıyorum.
Sorgulamanızı anlıyorum ve sizinle hemfikirim ki bir iletişim sorunu vardır. İletişim sorunu basitçe benim tüm taleplerimi görmezlikten gelip, sanki hiç birşey yokmuş gibi standart prosedüre devam etmeleri, daha basitçe anlatımıyla benimle iletişime dahi geçmemeleridir.

Bu arada atladığım bir detay olmasa da konuyu tarafsızca anlatmamın imkanı yoktur, çünkü taraf benim.

Tekelci zihniyet konusunda da söyleyecek sözüm yok, Tellcom'dan daha az sorunlu hizmet verdikleri kesin.