View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 16.05.2008   #4 (permalink)
ugursamsa

ugursamsa's Avatar

Yer: İzmir
Görsel: 3
Re: İmece usulü çalışacak bir bölüm

Alıntı:
cihangir tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Hadi bir beyin firtinasi yapalim o zaman.

Fikir farkli bir calisma ortami dogurabilir ama herseyin karsiliklilik prensibi üzerine kurulmasi gerekir. Sen bir konuda yardim istiyorsun ve isin yapiliyor. Bu noktadan sonra aslinda senin de yardima ihtiyaci olan birisine bunu saglaman yani onun da isini halletmen gerek. Fakat isim halloldu ya artik gelmesem de olur diyenler cikacaktir. Sistemin adaletli bir sekilde calismasini nasil saglayabiliriz? Söyle bir kod yazdirmam gerek, karsiliginda da su grafigi yapabilirim mi denmeli?
Aklıma ilk olarak puanlama sistemi geldi. Ayrıntılarını burada tartışabiliriz.

Örnek olarak ben forumdan birisine yardım ettim ve bu yardım karşılığı bana +1 puan eklendi. Yani benim bir tane iş yaptırma hakkım oldu. Açılışta üyelere +2 ya da +3 puan verilebilir. İş yaptırmak için siteye üye olup ilk mesajında yardım isteyen olursa (büyük ihtimal bu kişi kapkaç yapacağı için) diye bir önlem almak lazım. Üye olan bir kişiye puanın 1 ay sonrasında verilmesi gibi. Forumda herkes birbirine yardım etmeye çalışıyor zaten ama bu olay biraz daha farklı olacağı için bu tarz önlemler de alınmalı diye düşünüyorum.