Yaklasik 1 haftadir yeni bir sunucu üzerindeyiz ve bu süre icinde OpenX'i yeniden kurup test etme imkanim oldu. Sürüm olarak v2.5.67-beta'yi kullaniyorum. Bir önceki mesajlarimda yazdigim sorunlarin daha fazla olmadigini görüyorum. Yani veribankasi sabit bir büyüklükte kaldi (100 MB), oysa daha önce bunun devamli sistigini ve 1 GB'yi gectigini de görmüstüm. Cronjob'lar düzgün calisiyor,
MySQL tablolari yine önceye kiyasla sorunsuz calisiyor ve herhangi bir sekilde cökmüyorlar. Yani hersey olmasi gerektigi gibi aslinda.
Bu sürümde cok hosuma giden bir sey var ki, onu da hemen belirteyim:
Alıntı:
Faster ad tag
If you serve more than one ad per webpage you should try our new ad tag. The "single page call" ad tag only makes one request to the ad server for each webpage, even when there is more than one ad to display. The result is faster, more efficient ad serving and more delivered inventory.
|
Kisaca gördügüm kadari ile OpenX sunucuda bulunan
PHP ve
MySQL ile ilgili yazilimlarin sürüm ve ayarlarina oldukca duyarli davranan ve biraz "nazli" bir
yazilim.
Bir de
http://www.openx.org/hosted adresinde daha önce bahsettigim beta programlari yayina girmis durumda. Birkac gün önce bana davetiye ve giris bilgilerim geldi.