Konu Başlığı: Utf-8 Türkçe Karakter Sorunu
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 29.05.2008   #4 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 19
Re: Utf-8 Türkçe Karakter Sorunu

Alıntı:
karabela24 tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
scriptMan kodlama dili ASP zaten o nedenle ASP bölümünde konuyu açtım.Yardımların için teşekkürler ancak ben sorunu çözdüm.charseti iso-8891-1 yaptım ve sorun çözüldü.Yalnız şöyle bir sorum olacak.web standartlarına uygun olması düşüncesiyle utf-8 kullandım.Ancak türkçe karakter kullandığımda standartlara uygun olmadığı hatasını alıyorum.Yani "ç" yerine "&ccedil" yazarsam problem çözülüyor ama bu şekilde de benim işim zorlaşıyor.Türkçe karakter kullanarak w3 standartlarına uygun site yapamaz mıyım?
Konunun açıldığı yere dikkat etmeyişim...

Karakter kodunu iso-8859-9 yaptığında Türkçe karakterleri de desteklemiş olursun, ayrıca bu standartlara aykırı mı emin değilim ama olmaması gerekir. Neden Türkçe bir sitenin karakter kodlaması "8891-1" olsun ki?

"ç" yerine "&ccedil" yazmak ile ilgili soruna gelince, böyle bir çözüme gitmek için basitçe karakterleri ekrana basmadan önce değiştiren bir fonksiyon yazabilirsin. Böylece veritabanına "ç" olarak kayıt ediyorsan ekrana "&ccedil" basarsın uyumluluk sorunun da çözülür.

Standartlar konusunda çok fazla hakimiyetim olmadığından tatmin edici bir yanıt veremedim, kusura bakma. Yinede umarım işini görür.