View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 03.06.2008   #14 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya
Re: Erişim ve yer sağlayıcılar için faaliyet belgesi

Aziz arkadaşım sapla samanı birbirine karıştırmış sanıyorum, kusura bakmasın. Keşke bir domain'i değil 75 dolara 750 dolara satabilsek. Örneğin bizde de 50 MB hostingin yıllık fiyatı KDV Dahil 150.- YTL, söylediği fiyattan daha da pahalıya satıyoruz, 400 tane hosting müşterimiz var, kimsenin de ne fiyattan ne hizmetten bir sıkıntısı yok. Serbest piyasa ekonomisi uygulayan dünyanın tüm ülkelerinde satıcı malına veya hizmetine istediği fiyatı koyar, çünkü karar verecek ve netice itibarı ile parayı verecek olanlar alıcılardır. Dudullu'daki bir köftecide bir porsiyon köfteyi 5 liraya yerken Florya Beyti'de köfte 40 lira, şimdi burada Beyti dolandırıcı mı oluyor. Fiyatı pahalı gelirse Beyti'ye gitmezsin, gidip daha ucuz bir yerde köfte yersin, bu kadar basit. Bunun dolandırıcılıkla ne alakası var.

Bir web sitesini biri 100 dolara yaparken bir diğer firma 3.000 dolar istiyor, şimdi 3.000 dolar isteyen dolandırıcı mı oluyor. Arkadaşın ne iş yaptığını bilmiyorum, kendi yaptığı işte de aynı düşünce tarzını benimser mi çok merak ediyorum. Bende ayakkabı 20 lira, Divarese'de ise 200 lira, demek ki Divarese dolandırıcı diye bir düşünce olur mu.

Şimdi devlet oturup tüm ülkede köfte fiyatları 10 lira olsun, ayakkabı fiyatları 50 lira olsun diye fiyat listeleri mi yayınlayacak, en koyu komünizm ile yönetilen ülkelerde bile devlet böyle bir şey yapmaz, yapamaz, anlamı yok çünkü.

Burada bahsedilen konu hosting işi yapan firmaların merdiven altı firmalar olmaması, en azından müşteriye fatura kesebilmeleri, irtibat için bilgilerinin olması, ticaret odasına kayıtlı olmaları, vs. Bunun dışında devlet ne fiyata karışır, ne hizmete karışır, çünkü bunun kararını verecek olan alıcıdır, parası ve bilgisi olduğu kadar malını ve hizmetini alır, beğenmezse başka firmaya gider, bu kadar basit. Devletin yapmaya çalıştığı hosting işini yapan firmaları kayıt altına almak, böylece ileride olabilecek müşteri - satıcı arası sorunların çözülmesine yönelik bir karar mekanizmasının temellerini atmak. Yöntem yanlıştır, istedikleri bilgiler gereksizdir, vs., bunların hepsi zamanla ortaya çıkacak konular, ama başlangıcın olmasını bile çok doğru buluyorum. Siz de olayı bu şekilde görmeye çalışın, pahalı mal satmanın dolandırıcılıkla hiçbir alakası yok çünkü.