Konu Başlığı: NIC.tr Jenerik Domainler
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 12.06.2008   #5 (permalink)
Visual

Visual's Avatar

Yer: İstanbul
Re: NIC.tr Jenerik Domainler

internet.com.tr alanadı bana aittir ve tamamen yasal yollar ile alınmıştır. 2004 yılından önce jenerik alan isimlerinin kayıt edilmesi yasaktı. 2004 yılında nic.tr nin politika değişikliği yapması ile jenerik alan adları kullanıma açıldı ve başvuru yapan şirketler arasından noter huzurunda kura yapılarak dağıtılması kararlaştırıldı. Fakat katılımın az olması nedeniyle sadece 1-2 tane alan adının yeni sahibini buldu.

Kalan alan adları tarihini tam hatirlamıyorum 2004 Haziran ayında ilk kayıt eden alır mantığı ile kullanıma açıldı. Bende bu tarihte internet.com.tr alan adını kayıt ettim.

Bu tarihten sonra Marka İtiraz Askısında 6 ay bekledi ve hiçbir itiraz olmadığından itiraz askısındanda düşmüş oldu.

Kaldıkı kurallarına göre zaten jenerik isimler patentlenemiyor diye biliyorum. "internet" diye marka patenti almak mümkün olmasa gerek.

Ayrıca bilgisayar sektöründe bilgisayar.com.tr alamazsınız diye birşey yok. Ünvanınızın başında bilgisayar geçmesi yeterlidir. Ünvanınız doğru olması halinda çoğu şeyi alabilirsiniz, alınmayacak şeyler bellidir.

İçinde türk, atatürk geçen kelimeler, şehir isimleri alınamıyor diye biliyorum.