Konu Başlığı: domain piyasası
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 16.06.2008   #108 (permalink)
OnurVartay

Yer: İstanbul
Re: domain piyasası

Merhaba,

Cevapların için teşekkür ederim.

xxxx(.)com derken dört harfli domain değil de herhangi bir domaini, iki kelimeden oluşmuş bir domaini kastetmek istemiştim ama eksik bir bilgi vermişim. Yani, demek istediğim şuydu: falancafilanca(.)com ile falanca-filanca(.)com arasındaki değer farkı nedir?

Fransızca ve İspanyolca tek kelimelik domainleri buldum aslında. Hatta bir çoğu oldukça jenerik ama ingilizce olmadıkları için çekimser kaldım.

Açık arttırma usulüyle domain almayı şimdilik düşünmüyorum; birkaç bin dolar verecek kadar bir bütçem yok.

Bir de, şunu sormak istiyorum: Bir tanıdığın Blogger'da kullanmış olduğu domainin com'unu almak istedim. Doımain boştaydı. Fakat ben alana kadar başkası almıştı. Whois çektiğimde domainin iki yıl önce kayıt ettirildiğini gördüm. Buna bir anlam veremedim. Acaba domain iki yıl önce kayıt ettirildi sonra boşa mı düştü? Bu konuda bilgi verebilirseniz memnun olurum.

Ayrıca, bu domain anında sedo'ya park edilmiş ve Google aramalarında da birinci sırada çıkıyor. Acaba blogger'daki domain sayesinde com uzantılı olanı bir fayda sağlayabilir mi?
OnurVartay şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin