Konu Başlığı: domain piyasası
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.06.2008   #109 (permalink)
cizales

Yer: Istanbul
Büyük yabancı şirkete domain satmak?

Merhaba,

Benzer tecrübesi olan arkadaşlara yöneltmek istediğim bir sorum var:

Büyük yabancı bir şirkete ait olması gereken bir domain'i satın almış bulunuyorum.
Bu şirket web sitesinde, logosunda, 8 ayrı ülkedeki şubelerinin logolarında, kartvizit dahil her türlü yayınında yıllardır ismini şu şekilde kullanıyor

ŞirketGROUP

Ama web sitesi adresleri ise şirket.com şeklinde...

Benim kaydettiğim domain anlamış olabileceğiniz gibi sirketgroup.com...

Bu şirketin 8 ülkede ofisi ve binlerce çalışanı bulunuyor, şirketin toplam değeri 100 milyon doların üstünde.

Şirketin bana karşı herhangi bir yaptırımı olabilir mi (şirket merkezi Fransa'da) veya benim bu domain'i onlara para karşılığı satıyor olmam kanûni bir durum mudur? Yoksa yasadışı bir yanı var mı?

Kendilerine bir email atıp, bu domain'i satmak istediğimi ve makul bir fiyat beklentim olduğunu çünkü işimin bu olmadığını yazdım. Ayrıca yeni kuracağım iş için isim aradığımı ve bu domain'i kullanmak istemediğimi çünkü bir karışıklığa sebep olmak istemediğimi ve dilerlerse bana ellerindeki başka domain varsa değiş tokuş teklif edebileceklerini de ekleyerek kendilerinden yanıt beklediğimi yazdım. Henüz yanıt gelmedi bu yüzden ben de bir araştırma yapayım dedim.

Yanıt vereceklere şimdiden çok teşekkürler.
cizales şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin