Merhaba,
Erdinç kardeşime teşekkür ediyorum tüm bildiğini aktarıyor insanlara faydalı oluyor. Çok usta biri.
Benim de güncel bir sorum olacak. Şimdi Snapnames'te backorder yapmak istiyorum fakat her domaine 59$ diyor fakat 59$ çok fazla. Ben 59$ istemediğini düşünüyorum, gözlerim bana yalan mı söylüyor?
Tamam 59$ kalsın bir de şöyle düşünelim. Bir arkadaş Snapnames'ten
domain almış 50 YTL'ye "hemen al" fiyatıyla satıyor. Nasıl olur bu iş? Yani biraz daha açık konuşayım. Domainin kayıt tarihi o zamandan bir kaç gün önce fakat senesi farklı. Örneğin şimdi 30 Haziran 2008'deyiz. O arkadaşın domainin kayıt tarihi 7 Nisan 2002. 7 Nisan 2002 demek düşerse hemen hemen 25 Haziran'da düşecek demek. Burda bilmediğim bir şey var o da kayıt tarihi sıfırlanmıyor. Bir şekilde
domain alınca kayıt tarihi sıfırlanmıyor.
Google'dan geldim mesajların tamamını okudum da orada kayıt tarihi sıfırlanır diyordunuz. Bir de şöyle düşünelim, bir arkadaş birsürü Page Ranking 3
domain kayıt etmiş hiçbirinin kayıt tarihi sıfırlanmamış üstüne tanesini 20$ dan satıyor. Olacak iş değil. Burada bilmediğimiz konular var bu noktada biraz düşüncelerinizi bilgilerinizi yazabilir misiniz?
domain firmaları "pending delete" listesindeki her domainin kayıt tarihini bir yıl uzatıyor örneğin şimdi 30 Haziran'da "pending delete" listelerinde asılı bir domainin "whois" bilgilerinde 30 Haziran 2008, 30 Haziran 2009 yazıyor.
Fiyat ve kayıt tarihi bilgilerini merak ediyorum.
Teşekkürler.