Bir sitenin, ticari bir sitenin ayakta kalması
reklam alması ile ilgiliyse, bence önce
reklam konusunda biraz düşünmek gerekli. Insanlar
internet üzerinde satış yaptıkları için kendi sitelerine potansiyel müşteri çekmek istiyor ve
reklam veriyorlar. Yeni çıkan ve tüm Türkiye' de isim yapmak isteyen markalar hariç,
aria gibi. Yani
reklamın kaynağı daha çok alış
veriş sitesi, online satış ve buralara olacak talep. Türkiye de yeter düzeyde
reklam verilmemesinin sebebi bu sitelere beklenen ilginin toplanmaması. Türkiye'deki gelir durumunun da etkisi vardır muhakkak.
Benim düşüncem yakın zamanda
reklam artışı olmayacağı, gelirini de buna göre ayarlayan firmalarında hayalperest kalacağıdır. Türkiye de
internet kullanımı yakın zamanda iletişim haberleşme ve tanıtım yönünde olacak ve yurtiçi kadar yurtdışı tanıtımda önem kazanacak. Bir iki müşterimizden biliyorum bunları
web sitelerinin büyük faydasını gördüler ve şimdi sitenin dil sayısını artırıyorlar yeni pazarlara girmek için.
Eğer belli bir konuda ihtisaslaşmış büyük bir sitenin nasıl para kazanacağını konuşuyorsak bu ancak iyi bir pazaralama ve uygun fiyatlar karşılığında tanıtım ile mümkün olabilir. Siz sitenizin tanıtımını, içeriğinin tanıtımını yaparsınız net üzerinde, içeriğini de pek çok paket halinde satarak oluşturursunuz.
Geniş ve önemli bir konu, elbette düşüncelerim var uzun zamandan beri ve yaşadıklarım,
reklam dışında da gelirin elbette mümkün olduğunu söylüyor.