View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 09.06.2001   #6 (permalink)
onlyreal*

Yer: bursa
En sonunda benim konum açıldı

Günde 3 saata(yazıyla üç) yakın forumları okuyorum her firmayı her kesi öğreniyorum ve üzülerek sölemek gerekirse bu konuda yabancılarla aramızda çok fark var

neden reklamın gelişmediğini belirtiyim Türkiyede

temel neden şu

reklam alan siteler reklamcılığın r sinden anlamıyolar

dünyada bi tek bizde var aylık reklam satmak

aylık 40$ böle bişey dünyanın hiçbiryerinde yok

reklam dünyada üç şekilde işliyor

cpm cost per imprssion

yeni gösterime dayanan reklamcılık bu reklam çeşidi bir ikiyıl önce amerikada gerçekten çok tutmuştu ama yararlılığı şu an için tartışılır halen büyük reklam networkleri bu sistemle çalışıyo ama talep her geçen gün azalıyor
bu sistemde 1000 gösterime karşın belli bir ücret veriliyo itiraf.com Turk.net bunu kullanıyor.

açıkcası gördüğüm şu 15cpm$ istiyo Turk.net

bu dünya piyasasının en az 20 kat fazla

yani düşünmün ben günlük 200bin girilen bi siteye reklam verirsem

200*15=3000$ maliyet

e kitep satıcısı olduğumu varsayın bu reklamlardan ancak 5 kitap satrım buda çok zor yeni zararı siz farkedin

İkinci sistem Cpc

cost per click
çoğu sitenin kullandığı

bu sitemde click başı para verilir ama bu sistemde verimsiz

yine bi e-kitapçı olduğmuzu varsayalım bin ziyaretçi alsak bunların toplasanız 5 i kitap alır almaz hele Türkiyede belki hiç kimse almaz

son sistem
Cpa

cost per aquistion

bu sitemde sitenden biri gider kitap alır ve bu kitaptan yüzde alırız şu an türkiye internetine en uygun sistem bu.

Ne zamanda dünyada ve Türkiyede geleneksel şirket ler internet reklamcılığına girer

ve sitem televizyon gibi işler yani bi ürünü tanıtmak akılda bırakmak için reklam verilir o zman cpm sistemi gelişir ve reklamcılıktan para kazanmaya başlarız

yoksa çok targetted olmadıkça olay bayağ zor

bayağ yamışım yaw hehe
onlyreal* şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin