ya soul'cum ben suna karar verdim. Sen
bazen mesajlarini kontol etmeden
mesaji gonder tusuna basiyorsun.
Eger bir insan isletim sistemlerinden (win, MacOS, LiNuX, unix) yeteri derecede verim alamiyorsa veya problemin varda o
tasarim icin ugrastigim dedigin
software'leri calistiramiyorsa hatta ve hatta modemini calistiramiyorsa, networkte bilgisayari gozukmuyorsa, NIC sini
bilgisayar tanimiyorsa, access denied yazisi adami deli ediyorsa, sirket icinde dosyalari paylasamiyorsa, guvenligi saglamiyorsa, CD ROM u calismiyorsa, compten ses gelmiyorsa, hard drive hata veriyosa, vb. yani kisacasi fiziksel bir problemi varsa, degil
tasarim yapmayi, o bilgisayari kullanabilmesi bile imkansiz. Eminimki
bilgisayar calismaz halde ise degil tasarimi, adam dogru durust
program bile run edemiyordur.
software kismina gelince. Soyle ornek vereyim; bir
server'u
server yapan
bilgisayar degil icindeki NOS (network operation system) dir. Herkez de sadece Isletim sistemi kullanmiyor bilgisayarnda, bunun
bilgisayar guvenligi var, cikan sistemlere uyumlulugu var, ofisi apps. var, fiziksel aletleri destekleyen driverlari var...yani varda var...Sen galiba
software diyince olaya dar aciyla baktin biraz
Guzel hos, senin de fikrin var. Saygida duyulur. Ama bunun foruma ne gibi bir basitlik getericegini inan halen anlamadim. Yani inan mantikda aradim bulamadim. Konumuzda
bilgisayar yani su anda karsinda duran ve sana bakan ve cogu unlu dergilere, sayfalara, forumlara bas konu olan cihaz

Diyorsan ki benim ilgi alanima girmez, ne gerek var bozulursa atarim veya ogrenip ne yapacagim, tabiki oda senin bilecegin is. Ha bolum acilir veya acilmaz vede diyorlarsa burasi sadece ve sadece
tasarim forumu ve sadece bu konuda yardimci olabilirz burdaki insanlara. Bizde OK deriz. Yani buyuk bir olay degil
bilgisayar donanim ve
software i kisaca soyle yazip kapatayim.
Hasta insani yataktan kaldirip, "kalk sen bugun 10 km kosta gel" diyemezsin.
Yani
bilgisayar =
donanim > isletim sistemleri > applications
Neyse bugun fazla yazdim. Kusura bakmayin