|
|
#1 (permalink) |
|
short tutorial | son mektup
Çalışma ismi: Son Mektup Çalışma süresi: 6 saat PSD Dosyası: sonmektup.psd | 250 x 180 pixel | 2.2 MB Kullanılan imaj: Gökyüzü resmi. Yazılar: Emre diye bi arkadaşımın atmasyonları ![]() Background için: Render Clouds efektini kullanıp 15 pozitif Guissian blur efekti uyguladım. Ardından hue saturation ile hangi renk olacağına karar kılıp colorize seçeneğini tıklayarak rengi belirledim. Elimde bulunan gökyüzü resminin layer modunu overlay ve ikinci kez kopyaladığım aynı layerin en üstte olanını ise soft light olarak atadım. Arka planda kargaşalı ama sakin bir görünüm elde etmiş oldum. Ardından zeminin toyluğunu alması için PS 7’nin standart airbrushlarından çiçekli olanı %40 opacity ile yeni bir kanala püskürtüp layeri overlay moduna aldım. Artı göz kararı ufak tefek brush püskürtmeleri ile genel görünümünü aldı. Dosya kağıtları: Bir diktörtgen çizerek gökyüzü layerlerini mergie yapıp layer via copy işlemi ile 3. Katman gökyüzü layerini elde ettim. Backgroundan sıyrılıp ön planda durması için bu katmanı hue saturation ile lightnessini %65 arttırdım. 3. Gökyüzü layerini bir kez daha kopyalayıp hard light layer modu ile kağıtta kirli yüzey vermesini sağladım. Ardından kağıt layerini load selection ile seçip invert verdim ve select expand ile 4 pixel içe doğru genişletip kağıdın kenarlarındaki koyulğu verdim. Ardından %70 opactiy ile gölgelemeleri iki kanal ile gerçekleştirdim. Biri max soft biri mid soft olarak biraz daha belirgin bir görünüm alması için azıcık oynadım. Ardından kağıdın olduğu layer klasörünü kopyalayıp mergie edip 2 adet kağıt yapıp free transform ile hafif çaprazlaştırdım ve daha hoş bir görünüm aldı. Yazıları ise 4 kanal ile sırasıyla en alttakine once blur ardından soft light atarak 4 kez kopyaladım ve bu görünümü aldı. Kanlara gelince ise. 255 Kırmızı verip layer modunu Color Burn olarak atadım. Çok koyu olmaması için duruma göre contract vererek içeri doğru daralttım. Daralan seçili alanları inverse edip feadher verdim ve layer via copy yaparak kenarları 2 katman olarak görüntüledim. Buda kenarların daha koyu olmasını sağladı. Kağıdın üstündeki kan dokusu ise aynı işlemde smudge tool ile bulanıklaştırılmış halidir. Kalem ise airbrush ve kova aracı ile hazırladım. Guissian blur ve motion blur ile gölgesini verdim. Artı göz kararı ufak tefek makyajlamalarla bu hali aldı.Sizce 6 saat hiç kalkmadan bunla uğraşmaya değmiş mi? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Valla Se7en, başımızdan eksik olma diyorum.
bu bölümü amacına ulaştırma yolunda olan nadir insanlardansın. Çalışma ile fazla ilgili değil ama bir sorum olacak bu çalışmayı nasıl tutorial haline sokuyorsun. Yaptığın eylemlri bir kenaramı not alıyorsun yoksa hafızan gerçekten bu kadar müthiş mi? Yada başka birşey... Çalışma çok iyi eline gözüne mouse'ına sağlık. Mac'ine benden selam..
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
izmirli Photoshop dahilerine bile kafa tutacak kivamdasin (nerdeyse
)baba cok iyi (senin her calismandan sonra bu cümleyi yazmaktan biktim), sayende forum cok sey ögreniyor, ellerine saglik. yalnizca ufak bi elestiride buluncam: kan olayi diger mükemmelliklere kiyasla biraz havada kaliyor gibi mi geldi bana aceb???
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
gerçekten ben de bu aşamaları nasıl hatırladığını merak ediyorum.. bu arda güzel çalışma ve cengiz'in mesajına katılıyorum.. kan'ı biraz daha canlı ve bazı kısımları pıhtılaşmış şekilde hazırlasan daha çok canlılık katılabilir çalışmaya
bi de o mac'i bi tur versene
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
Mac'iminde sana selamı var. Bu arada cengiz; İzmirlilere kafa tutacak kadar iyi değilim ben yav abartma onlar sanat yapıyor ben hamallıkla uğraşıyorum~ Mac'İmi bi tur vermek mi? aklinimi yedin? sen sevgilini bi gunluk birisiyle nasıl paylaşmıyosan oda benim sevgilim. Bi turu mi turu yok!!! Saolun yorumlar için. Mesaj Se7en tarafından 23.01.2003 (15:12) yeniden düzenlendi. |
||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
@se7en yine döktürmüşsün
![]() çalışman çok hoş ve emeğinin karşılığını almış gibi görünüyorsun. ancak kanlar beni hayal kırıklığına uğrattı ayrıca kaleme dikkatli bakarsan sağ üst köşede hata olduğunu farkedersin. kalem rengi resme pek uymamış ayrıca ortam ambiance'ınada adapte olamamış gibi geldi. biraz üzerinde oynamanı tavsiye ederim.başarılar dilerim, yeni çalışmalarını bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
valla guzel olmus tebrik ederim. su siiri yazdigin fontun adi ne cok begendim tam benim yazim
|
Zoque'a hoşgeldiniz!