Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Tasarımcının Mutfağı » Luna Grafik Forumu - 2D » 2D Arşiv Bölümü » Abstract Artwork Tutorials 1 - Nebula

Anket Sonuçlarını Göster: Faydali mi?
Sen ne diyosun!? Dahasi gelsin! 21 100.00%
Bilemiyorum ki... Kesti bu beni 0 0%
Begenmedim ki ben? 0 0%
Katılımcı: 21. Bu ankete oy veremezsiniz

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 14.11.2003   #1 (permalink)

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Abstract Artwork Tutorials 1 - Nebula

Herkes benim ustume soz verdigim halde yazmadigim icin cullanmadan teknikler bolum 1e gecelim.

"Bi dakka Abstract ne demek ki? Anlamini bilmedigim seyleri yaptirma bana?" = Abstractin digital arttaki karsiligi soyut, bazen anlamsiz, bazen anlamli fakat mesaji direkt net gorsel olarak degil, bir gorsel yogunlugu icinde sunmayi tercih eden calismalara tekabul etmekte.

"Nasi Yani?"
Soyle ki, calisma agirlikli experimental(deneysel) ogeler iceriyorsa » gibi bu genelde pek fazla mesaj verici anlam aranmayan abstract kategorisine girer. Cunku calismada tema yok, olmak da zorunda degil.

Velakin bu tur temasiz calismalarin asil amaci, bu yonde gelisimler yaparak eldeki abstract teknikleri mesaj amacli kullanabilmek. suradaki » gibi .

Sikca duymaya basladigimiz abstract teknikler aslinda medyada da sikca orneklerle gorunuyor (axess reklamlari, bazi matrix sahneleri).

"Yeter bidi bidi yapma, ogrendim ben abstract'in ne oldugunu."

Peki, Baslayalim:

01. 500 * 667 canvasinda siyah background a sahip bir yeni dosya olusturalim. (bkz. sekil 1)

yildizlar
02. Filters/Noise/Add Noise -> uniform ve gaussian opsiyonlari secili haldeyken deger olarak "35" verelim. Ne kadar az yildiz kolonisi olmasini dilersek bu degeri o derece dusurerek istedigimizi elde etmek gayet mumkun. (bkz. sekil 2)

03. Simdi yildizlara biraz derinlik katalim. Ctrl+L (Windows) veya image/Adjustments/Levels kutusunu acalim ve input levels in ilk kutucuguna 160 degerini girelim, ilk kutucuga girilen bu deger uzerinde calistiginiz gorselin karanlik tonunu belirler, ki biz yukseltmis olduk simdi. Ikinci kutucuk rgb acik ton oranini belirler ve son kutucuk degeri ise iki tonun arasindaki diyagram degerini belirler.(bkz. sekil 3)

04. Bu derinlik genelde beni kesmez. Biraz daha gokyuzune bakmis da yapmis olalim, yildizlari reellestirelim. Yildizlarimizin bulundugu layeri duplicate edelim (layers kutusunda layera sag tiklayin / duplicate layer opsiyonunu secin) ve ardindan Filters/blur sekmesine gelip Gaussian Blur u sectikten sonra blur degeri olarak "0,5" verelim. Simdi bu uzerine g. blur uyguladigimiz layerin blend mode 'unu "Darken" yapalim. Ve yildizlarla isimiz bitmek uzere, darken mode unu uyguladigimiz bu layeri da duplicate edelim ve yeni cogalttigimiz layerin mode unu "Color Dodge" a cevirelim. Bitti yildizlarla isimiz, kralini tanimiyoruz.(bkz. sekil 4)

nebula - ne bu la?!(böö)
05. Pekala, geyigin alemi yok. Bulut yapacagiz arkadaslar. Nebula gazlari. Nebula gazlari ki; onlar bize calismamizin uzayda gectigini daha net bir sekilde anlatacak. Oncelikle Tollboxtaki on ve arkaplan renkleriyle oynarak bulut kumeleimizin renklerini belirleyelim. Ilk bulutlarin rengi olmasi icin Foreground color olarak ben "AC0000" (kiraz kirmizisi) verdim. Background Color'imiz ise mutlaka siyah veya "000000" olmali.

Simdi Filters/Render/Clouds diyelim. Bulutlar goruyoruz sekil sekil. Yetmez. Simdi Filters/Render/Difference Clouds diyelim ve bunu yaptiktan sonra Ctrl+F ile veya tekrar ayni secenegi uygulayarak birkac kez tatmin olana kadar difference clouds uygulayalim. Ben genelde 4-5 difference cloudsdan sonra birakiyorum zira hayvana baglayip bulut yerine enteresan cizgilere donmeye basliyorlar.

Ha bu arada, son uyguladiginiz difference cloudda arkaplani siyah olarak gormelisiniz, keza arkaplan siyah olmazsa az sonra uygulayacagimiz blend mode dan elde edecegimiz sonuc bizi tam olarak tatmin etmeyebilir. Korkmayin o kadar, patlarsaniz geri doner bir daha yaparsiniz

Simdi bu son difference cloud iceren layerimizin blend mode una "Screen" opsiyonunu secelim.

Artik su asamanin sonunda karsinizda duran sekli (adimlari dogru uyguladiysaniz) arkadasiniza gonderip "uydu fotografidir bu gordugun..." diyerek onu inandirmaniz isten bile degil.
(bkz. sekil 5)

06. Bitmedi sevinmeyin. Simdi yeni bir layer daha acip foreground color olarak bu kez baska bir renk verin(ben 668700 verdim.)asama 5'teki uygulamalari aynen tekrar edin. Sonuc olarak nebula kumelerine sahip bir galaksiselimiz var.(bkz. sekil 6)

Dilerseniz gaz bulutlarinin bir kismindan buyuuukce bir silgiyle kurtularak gaz kalabaligini daha ortada bulusur bir sekle sokabilirsiniz (bkz. sekil 7)

isik
07. Galaksi varsa, bunun bir gunes sistemi de var demektir. Yapalim o halde. Yeni bir layer acalim, background rengimiz siyah, ctrl+backspace veya Edit/fill/background color diyerek katmani siyaha buruyelim. Simdi de Filters/Render/Lens Flare diyelim ve Lens Flare opsiyonlarinda 105mm Prime seciliyken deger olarak 140 veya o civarlarda bir rakam verelim. Simdi Ctrl+U veya edit/adjustments/hue&saturation i secerek butun saturasyonu almak icin saturation sekmesini -100 e getirip onaylayalim.

Isigimizin bulundugu layerin mode unu "Color Dodge" yapalim. Guclu bir isigimiz var, dilersek bir yeni layer acip varolan isigimizin icine daha ufak bir isik ekledikten sonra bunun layer mode unu "Linear Dodge" yaparak derinligi daha net bir isik kumesi elde edebiliriz.(bkz. sekil 8 ve 9)

» Uygulama sonuc ornegi

» Daha ne yapayim bilemiyorum, illa ki ogreneceksiniz bunu - Uygulama Sonuc Ornegi'nin PSD'si.

Bu kadar. Bundan sonrasi ve sonuc calismaya giden yol tamamen sizin yaraticiliginizla sinirli. Ntrox - Abstract Artwork <- buradaki calisma tamamen yukarida anlatilan tekniklerden ibaret.

Umarim faydali olmustur, iyi eglenceler

////

Ekteki psdden faydalanmadan, belki bazen, cok az bazen referans olarak kullanaraktan teknigi uygulayan arkadaslar olursa ve calismalarini buraya reply olarak post ederlerse, bu tutorial ne kadar faydali olmus onu gormus oluruz (Oneri icin Se7en'a tesekkurler).

Tabi gormeyeyim sakin copy pasteleri, hemen anlarim pesin pesin soyluyorum, ugrasin daha guzelini yaparsiniz

////

» Monofactor -Journal | Showcase | » DevArt Gallery

Mesaj ScottJr tarafından 15.11.2003 (06:39) yeniden düzenlendi.
ScottJr şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 14.11.2003   #2 (permalink)

gameover's Avatar

Yer: Istanbul
ellerine sağlık, çok leziz bi tutorial olmuş her ne kadar önceki ankete yanlışlıkla "tutorial istemem kardeşim" diye oy vermiş olsam da burada oyumu olumlu yönde kullanıyorum

devam devam...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 15.11.2003   #3 (permalink)

yunus::t's Avatar

Yer: İstanbul
Böylece NASA'nın bizi senelerdir bakın karadelik bulduk, aha bu da nebula falan diye kandırdığını anlamış olduk

Şaka bi yana eline sağlık, harika bir tutorial olmuş,
yunus::t şu an çevrimdışı  
Old 15.11.2003   #4 (permalink)

ScottJr's Avatar

tesekkur ederim, aslinda asamalar esnasinda daha efektif detaylar vermek isterdim, ama su mesaji yazdigim an saat 03:00, 10'dan beri bununla ugrasiyorum vaktim olmadigi icin kalan ufak rotuslari gorebilmeniz icin kaynagi upload ettim.

ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 15.11.2003   #5 (permalink)

Atlantis's Avatar

Yer: İstanbul, Türkiye
çok tatlı olmuş eline sağlık
Old 15.11.2003   #6 (permalink)

heady's Avatar

Anlatma tarzın çok iyi teşekkürler...
Old 15.11.2003   #7 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169
süper olmus, konunun imajlarla beslenmesi de cok hos olmus.

ellerine saglik.
Old 17.11.2003   #8 (permalink)

GalileoScr's Avatar

Yer: sakarya
Açıkçası çok harika bi tutorial olmuuş. ilk başta denerken ya napcaz bunu filan dedim sonra diğer çalışmanı inceledim ve alala bu ona benzemiyor olayı kafamda dolaştı len flare içine bir tanede ben koydum fazla oldu ama olsun rengide tek yaptım ama yinede şu fırça atma olayını yapamadım hep yapmak istediğim olaydır ama dene dene bir yolunu bulamadım nasıl bu kadar dağınık brush atım ovallik olur yaw çıldıracam..
Çok saol yine sonuç olarak çıkan resmi ekliyorum...
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg milliolduk.jpg (19.7 KB, 64 defa görüntülendi)
Old 17.11.2003   #9 (permalink)

ScottJr's Avatar

2.nci tutorial bunlari (brushes , detailed lighting) iceriyor zaten poll kapansin, gelir devami da.

Bu arada aynen ilk postta dedigim gibi, tutorialdaki ornekten daha guzel olmus tebrikler Biraz daha ustune giderseniz kiskanmaya bile baslayabilirim

Mesaj ScottJr tarafından 17.11.2003 (15:38) yeniden düzenlendi.
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 06.01.2004   #10 (permalink)

Re: Abstract Artwork Tutorials 1 - Nebula

Buradaki psd dosyasına ve resimlere ulaşamıyorum ne yapmalıyım ?
perdrix şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

nebula , tutorials , artwork , abstract

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim