|
|
#1 (permalink) |
|
Kill you baby | Short Tutorial
Dosya adı: Kill You Baby Gamma Ayarı: Macintosh 1.8 (PC lerde biraz aydınlık yada koyu çıkabilir. Gamma ayarını 2.2'den 1.8'e getirirseniz orjinal şekliyle görebilirsiniz. Yapım süresi: 280 dakika (4 buçuk saat) İnceleme Dosyası: killbaby.psd (684 kb) Ebatları: 146 x 200 pixel Çalışma: Yapımında Kullanılanlar: - Photoshop 7.o - Bebek yüzü fotoğrafı (305 pixel/inch kullandım) - Digital Kamera ile çekilmiş kırçıllı duvar zemini. - Digital Kamera ile çektiğim sokak kedisinin göz ve kulak kısımları. - Kendi Brushlarım. Yapım Tekniği: - Arka plan için daha önceden çekmiş olduğum kırçıllı duvar zeminini kullandım. Ancak tamamiyle çekilen yüzey değil. En kırçıllı bölümlerini 4'e bölerek bir bütün oluşturmasını sağladım. Bu zemin katmanından bir kopya alarak üst katmana overlay katman modunu atadımki daha koyu gözüksün diye. Zemin'im artık hazırlanmış oldu. - Şimdi çocuk kafasını, zemin üzerinde yeni bir katmana yerleştirdim ve artık deformasyon (kabarık deri, kan ve diğer işlemler) yapma için uygun konuma getirdim. Yüzdeki deformasyon bölümü (Kabarmış kadavra tabakası) - Önceden kamera ile çekmiş olduğum kabarmış duvar fotoğrafını alıp çocuk sülietinin yüzüne yerleştirdim. Yerleştirdiğim kabarık parçacığı Hue Saturation işlemi ile grileştirdim (destaruate). Ardından katmanın ışık modunu Overlar olarak ayarladım ve kabarmış kısım ortaya çıktı. Kimi kısım yerlerde yine overlar komutu kullanarak çocugun yüzünde koyu- açık tonlar oluşturdum. Kabartma efekti bu şekilde tamamlandı. Kedinin göz ve kulağını çektiğim resimden dekupe ettim. ve hafif renk ayarlamalarıyla yüzdeki yerlerine yerleştirdim. Göz'ün biraz daha gerçekçi durması açısından orjinalinde yeşil olan rengini biraz daha saturate ederek kahverengimsi hale getirdim. Çocuğun sol kısımları biraz parlak durduğundan dolayı feather efekti kullanarak kimi kısım yerlerini full siyah verdim. Çocuk deformasyonu bu şekilde gerçekleşti. Kan Efekti: Bu kısım en basit olan yanı. Çocuğun orjinal resminden dudağından doku örneklerini boş bir layera topladım. Ardından smudge (el işareti olan bulanıklaştırıcı zımbırtı) ile sağa sola bulaştırıp, oluşan kısmı kopyaladım ve alpha kanalına paste ettim. Alpha kanalında load selection kullanarak tekrar katman modunda direk 255 kırmızı vererek bu şekildeki kan izlerini aldım. Aldığım kan örneklerini çevirip, kesip biçim sağa sola ve kenarlara yerleştirdim ve sonuçta bu hali aldı. Border (Çerçeveler): Brushlarla kafama göre etraflarını boyadım. Oluşan kenarlardan bir kopya daha aldım ve elimde 2 adet border katmanı olmuş oldu. Bunlardan üst kısımdakine Sağ- sol motion blur, diğerinede yukarı-aşağı motion blur vererek geçişleri oluşturdum. Alt kısımdaki parçacıklı çıkıntılı olan borderları ise PS 7 deki standart saç brush aracı ile yaptım ve color dodge katman modunu atadım. Sonuçta biraz kendi gözüme göre ufak oynamalarla imaj bu hale geldi. Eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
abi konusturmussun yine..
grafik olarak soylecek cok birsey yok hersey ortada.. yalniz kulaklardaki piston gibi seyler iskence icinse kanli olmasi gerekmez mi.. eline saglik cok hos..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
hocam yine dokturmussun.
ellerine saglik cok guzel olmus...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Açıkçası bana görsel olarak pek güzel gelmedi ancak teknik olarak (ne kadar foto işleme konuları ile pek alakam ve ilgim olmasada) çok iyi bir çalışma olduğu kesin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!