View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 17.08.2001   #36 (permalink)
KaptanHayal

Ben toplantının içeriğine ilişkin bir şeyler önermek istiyordum ne zamandır, ama kıldan tüyden işler, araya zaman girdi.. Neyse önerilerimi yazıyorum..

*Bu toplantıya 'tanışma'nın ötesinde anlamlar yüklemekte fayda var, en azından motivasyon yaratır.. Bu anlam da bence, bir Yeni Medya Festivali'nin hazırlık toplantısı olabilir. Evet, İstanbul'da bir New Media Festival yapabiliriz..

*Bu tür yeni medya ya da flash festivalleri son dönemde İngiltere ve Amerika'da epey popüler, izleyebildiğim kadarıyla.. Flashkit'te, Praystation'da, Zeldman.com'da, bu konuyla ilgili sık sık duyurular çıkıyor.. Şimdi, böyle bir festivali Türkiye'de düzenlemek bence o kadar da zor değil. Bütün iş organizasyon yeteneği..

*Böyle bir festival iki türlü yapılabilir. 1. Adına Istanbul New Media Festival deriz. İşin içine, bilişim şirketlerini de katarız. Yani böyle bir festival, eğer iyi bir organizasyon yapılırsa, Macromedia'dan Intel'e, IBM'den Cisco'ya herkesin ilgisini çekebilir. Neden? Çünkü nihayetinde bu yaptığımız siteleri, onların yazılımlarıyla, hardware'leriyle yapıyoruz.

*2.Yok, bu işe ticareti bulaştırmayalım dersek (Ben hangi kanaatteyim bilmiyorum, adını Istanbul Underground New Media Festival gibi bir şey koyarız.

*Böyle bir festivale, Taksim'de Dulcinea ya da Borusan Sanat Merkezi gibi yerler ev sahipliği yapabilir. Gidip konuşmak lazım..

*Böyle bir festivalde neler olur? Banner yarışması da olabilir, flash çizgi film gösterisi de vs vs. Adına Yeni Medya Festivali diyeceksek, web'in dışına çıkıp, işin içine diğer elektronik sanat formlarını da katabiliriz.. Bilmiyorum, tartışmak lazım..

BUNLAR BENİM ÖNERİLERİM. DİYELİM Kİ, HAYAL KURDUM. NE DE OLSA ADIM KAPTAN HAYAL.

Thats all for now..

www.hayalperdesi.com
-------------------------------------------

Bu arada: Toplantıyı geleceklerle ben de kanka değilim, ayrıca bu tür sosyal ortamlardan sıkılırım. Ama arada bir offline olmakta fayda var.
KaptanHayal şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin