View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 08.08.2000   #16 (permalink)
copatlamaz

MERHABA
Dilimiz karşısındaki duyarlılığınız takdire şayan arkadaşlar.
Bence mühim olan anlaşabilmektir. mühim yerine önemli, tasarım yerine design kullanılmasını yadırgamıyorum. Anlaşabiliyorsak mesele yok demektir. Fakat ben çevirmeli ağ sözlerini ilk görrdüğümde hiç bişey anlamamıştım. Bunun gibi Microsfot'un çok garip kelime ve kelime grupları vardır. Ha zamanla alıştık o başka. Bunu zamana bırakmamak en iyisidir. Bu işte kural şudur: "Gramer kaidelerinin dışına çıkılmadıkça, o dil zarar görmez zenginleşir."
Eğitim meselesi önemli, el-hak. Kabahati eğitimcilerde aramayalım lütfen. Ben öğrencilerin ödev, yazılı kağıtlarındaki yazım yanlışlarını saatlerini ayırarak tesbit eden eğitimciler tanırım. Yanlışlarını öğrencisine söyler, doğrusunu öğretir fakat öğrencisi hala "moruk ben var kaçmak" diye hitap eder arkadaşına.
Bir isteğimde programcı arkadaşlardan. bilgisayar sizin için İngilizce olabilir fakat belli bi yaşı geçmiş benim gibi insanlar bilgisayar mı öğrensin, İngilizce mi? En azından temel programlar Türkçe olmalı, bu alanda çalışılmalı. Mesela ben internetten dosya indirmek için Flashget isimli programı kullanıyorum. Sırf Türkçe desteği olduğu için. (teşekkürler Nuri Akman)
zoque.com'u tebrik ediyorum forumları Türkçe olduğu için
saygılar
  Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin