Merhabalar,
bugün sizlere bir yığın soru soracağım...
Hemen başlayayım.
1)
ASP ile bir
forum yapıyorum, ve bir
form içindeki textarea icine yazılıyo mesajlar. ancak mesaj yazarken, paragraf felan bırakılsa bile, db den okutup ekrana basınca mesajı, her enter için sadece bi boşluk bırakıyo... kodu, yazıldığı şekilde nasıl kaydedip ekrana basarım. yani belki mesaj yazarken <br> kullanılsa olur, ama amatör bi kullanıcı bunu bilemez... nasıl yaparım ?
2) textarea daki scrollbar rengini felan nasıl değiştiririm ?
3) diyelim bi formda bikaç tane input type="text" var... ama bi tanesini aktif olarak istemiyorum... yani ne mouse la tıklandığında, ne de TAB tuşuyla üzerine gelinmesin, bir sonrakine atlanssın istiyorum. VB'nin focus komutuyla yapılacak sanırım ama tam olarak nasıl ?
4) siteye üye listesini basıyorum ve tıklanan üyenin infosunu yükletiyorum siteye... burada delete tuşu var ve oraya tıklandığında
SQL in DELETE komutu ile üyeyi db den siliyorum. soora response.redirect ile tekrar ilk üyelerin gösterildiği siteye yönlendiriyom kullanıcıyı, ama sitede o üye hala mevcut görünüyo... ama o sırada db ye baktığımda, db deki silinmiş oluyo çoktan. siteyi refresh edince, o üye yok oluyo... neden ilk siteye baalandıında yok olmuyo da illa ki refresh gerekiyo...
5)
form'un action una verilen url yi gizlemek için oraya bir değişken yazıp, gizliyorum. ancak bazen action çalışırken, bazen hedef
site yerine yine aynı
site yükleniyo neden ?
herşey için şimdiden teşekkürler...
iyi çalışmalar..