View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 06.01.2002   #3 (permalink)
Fantasy

Selam tekrar,

öncelikle verdiğin yanıtlar için saol...

2. ve 3. soru tamam, onları hallettim...

ancak diğerlerinde daha sorun var.

1. Bu replace() komutunu tam olarak nasıl kullanırım ? Yani büyük ihtimalle parantezler içine bi değişecek değer bi de yeni değer yazılacak ama bu vbcrlf bana biraz yabancı geldi... onu nasıl yapacam ? bunu bana bi örnek olarak verirsen, sevinirim...

4. bu konuyla ilgii bi de şöyle bi sorunum var. bi forum yaptım. sorular bir table de kayıt ediliyo ve her sorunun bir ID si var. aynı MDB içinde bi de ikinci table var, o da cevapların saklandığı tablo. her cevabın başında yanıtlanan sorunun ID si yazıyor. ben forumdaki o soruyu ekrana bastırırken, önce soruyu okutuyom (querystring den ID sini alarak). Sonra diğer tablodan o ID ile olan tüm kayıtları istiyorum. bu çok güzel çalışıyo. sora bir mesaj daha eklemek istenirse, cevap butonuna tıklıyoruz ve yine önce soru, sora yanıtlar ekrana basılıyor; aradaki tek fark, en sona bi de textarea geliyo, eklenecek mesaj için. işte burada görüntülenen cevaplar, ilk ekrandakinden hep bir eksik. Bir başka değişle, 8 cevap varsa, 7 tane gösteriyo, sonra da textarea yı gösteriyo. Işin komik kısmı, ilk ekrandaki kodun aynısını Copy Paste ederek aldım. buna rağmen ikincisinde son veriyi eksik gösteriyo. O da sadece, eğer daha önceden bi cevap verilmişse. Bana bunu lütfen açıklayın, kafayı yicem yakında...

5. söyle bişi yapmak istiyom
<% hedef = "yenisite.ASP" %>
<form action = "" & hedef & "" method="post">

bu durumda ASP satırı görünmicek... HTML de de degisken görünecek. baalananlar da hedef sitenin adresini göremeyecek.
ama bazen bu yöntem istediğim siteyi açıyor, bazen de site yeni sayfa yerine, kendini açıyo... neden ?

6. bi de bonus sorusu:
bir tuşun (ör: <input type="button"> üzerindeki fontu nasıl değiştiririm ? boyutu oluyo, renk felan hepsi ok... ama font face olmuyo ... yapabilir miyim ?

tekrar teşekkürler...
  Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin