View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 20.01.2002   #8 (permalink)
eflatun

intrenet crash

.. aslinda YAGMUR`a katilmakla birlkte, bende yasadigim Almanyacdan örnek vermek istiyorum.

Örnegin; Türkiye´de ki internet kullanicisi sayisi nufus oranina göre cok az, bu 3 milyon falan tahmin ediliyor, dolayisi ile potansiyelin oldugu kesin, ama bu ayni zamanda Turk Telecom un altyapsini gelistirmesi ile dogru orantili.
Almanyada yapilan arastirmalara göre internet kullanicisi sayisi 10 mil. civarinda bu sayi 2010 yilinda 20 mil. olacagi tahmin ediliyor (türkiyede ise 12 mil. olacagi tahmin ediliyor ) dolayisi ile Türkiye bu yönden daha avantajli, kaldiki baska bir avantaji Türk insaninin yenilige acik olmasi, almanlar toplum olarak okadar yenilige acik olan bir toplum degil, konservetiv bir yapi icerisinde.
--- su andaki durumda icler acisi, Berlin deki issizlik orani %90 internet ve grafil dalinda. Avrupanin en büyüklerinden olan Pixelpark bundan 3-4 ay önce 400 kisi cikarmak zorunda kaldi, önceden 1200 kisi calisioyrdu. Su anda avrupanin bir cok sehrindeki bürolarini kapatmak zorunda kaliyor.I-D media yine öyle isci cikartmakla bereber, cogu bürosunu kapatiyor.
Veya Kabel New Media ki bunlarin yillik cirosu 200 milyon dolar civarinda idi ve bu sene iflas etti.
Buradada aynen Türkiyedeki gibi 100 Euroya sayfa yapanlar var malesef.Buda internetdeki sayfa kalitesini düsürüyor.
Burada bir Designer aylik ortalama 5-8 bin DM aliyor bürüt olarak
türkiyede nasil bilmiyorum.
Son sözüm belki biraz sabredip iyi kontak kurarak yola devam etmek, yaptigi kaliteden vede isten ödün vermeden.....
ne diyelim hayirlisi
Ama ben türkiyede gelecege umutla bakanlardanim, cünkü benim amacimda yakin bir geklecekte sevdigim Kendi ülkemde , calismak....
saygilar.
www.projectzone.de
flashart+design+fotoart
  Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin