Konu Başlığı: yeni bir bölüm önerisi
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 15.04.2002   #7 (permalink)
BALIKEKMEK

BALIKEKMEK's Avatar

Yer: Ankara
Alıntı:
Gönderen: DarkCrow
Meslela türkçe içerik derken ne gibi kaynaklara ihtiyaç duyup ulaşamıyoruz örnek verirsen sanırım daha önaçıcı olacak.
Bu konuyla biraz alakasız oldu ama madem sordun bir küçük örnek vereyim.

Üniversitede aldığım programlama dersinde proje olarak resim sıkıştırmayı ele almak istedim. İsteyen türkçe aramaya başlar, ben denemedim bile. Her türlü bilgiyi alıp işlerimi bitirince merak ettim, acaba bu konu ile ilgili türkçe kaynak bulunabilir mi diye. Birkaç türkün konu ile ilgilendiğini bulmuştum ama onlarda zaten türkçe değil ingilizce bir sayfa yapmışlardı. Şu an o sayfaya baktım o da yok. Hadi dedim ben bir el atayım ama kalktığım gibi oturdum. Teknik terimlerin türkçe karşılığını bulmak için çaba sarfedince gördüm ki bir sayfayı bir günde yazamadım. Olmayacak böyle dedim, gidip türkçe programlama ile ilgilenen forumlara göz atayım dedim. (Bizimkiler halen "C C++ dan daha iyidir, benim babam seninkini döver" diye konuşuyorlar genellikle ya boşverin) İki kişi birbirlerinin ne dediğini anlamıyor. Belki bilen vardır dedim bir soru sordum, anlayan çıkmadı. Türkçe sorduğum soruya bir cevap alamadım ama sonra kelimeleri ingilizce cümle yapısını türkçe kurunca hepsi gaza gelip cevap atmaya başladı. Alakasız cevaplar tabi çünkü ben adama object, linked, map falan yazmışım ama o bunları kafasında oluşturduğu kavramlarla cevap vermeye çabalamış.

Şimdi bana söyle bakalım, türkçe hangi programlama sitesi var, gerçek içeriğe sahip (saçma çevirilerle dolu değil). Hadi diyelim bir tane saydın (yok ama olsun) ben senden ikincisini isterim. Kimse bana istediği içeriği türkçe bulabiliyorum demesin. Herkes bilgi aradığı zaman ingilizce arattığını itiraf edebilir.