Konu Başlığı: yeni bir bölüm önerisi
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 17.04.2002   #10 (permalink)
doubt

doubt's Avatar

Yer: Moskova
Görsel: 101
Benim aklıma şu geliyor. Biliyorsunuz, MagNa Twofifty ile aldı başını gidiyor. site açıldığı günden beri ingilizce. Yani siteyi türkçe yapmamakla neleri kaçırdık? Bir de şimdi ingilizce yapıyor diye ingiliz intenetinin gelişmesine mi katkı koyuyor farkında olmadan.
Visualdesigner tanıtılırken açıldı konu. Visualdesigner türkçe olsaydı ne katacaktı türk internetine (!). Dediğin gibi programlama, tartışma, ya da bilgi amaçlı siteleri zaten kimse kalkıp da ingilizce yapayım demiyor. Ama şunu hatırlıyorum mesela www.excel.gen.tr adında excel üzerine bir site vardı ve sitenin sahibi ilgisizlikten ve verdiği emeğin karşılığını alamamaktan dolayı kapatmıştı. Yine eski ev arkadaşım programlama konusunda www.programlama.com adlı siteden uzun süre yararlanmıştı. Benim programlama ile ilgili bir kaygım olmadığından başka neler var bilmiyorum. Yine birçok türkçe içerikli sitenin ilgi ve emeğinin karşılığını bulamamaktan dolayı kapandığını biliyorum. Yani Birçok konudan tartışılabilecek ve farklı bakış açıları oluşturulabilecek bir konu. Bir de arz talep olayı bu sonuçta. Biz Türkler'in dünya üzerindeki yeri ve gücü ile paralel gelişecek bir konu. Gir bakalım itiraf.com'a seks yaz bakalım ne çıkıyor. Biraz dağınık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.