|
Aslında ben bu öneriyi getirirken şöyle düşünmüştüm ,
malum teknoloji ilerledi ve artık eskisi gibi degil bir çok şey, yani artık film izlemek için sinemalara gitmeye gerek yok hatta o hale geldiki izlemek istedigin filmin cd veya dvd'sini alıyorsun ve izliyorsun hatta istersen bir daha bir daha izliyorsun.
Ancak derler ya herşeyin kendince bir tadı vardır ben hiçbir zaman bir sinema salonunda film izlemenin tadını başka bir yerde bulamadım yani o dev ekranda tamamen dünyadan ve hayattan soyutlanmış ekrandaki hikayeye öylesine dalmış bir şekilde filmi izlemek ve bittiginde sanki bir zaman koridorundan geçmiş gibi yeniden dünyaya ve sıradan hayatsal faliyetlere dönmek....
Yani sanırım sinema bu, sizi alıp bu dünyadan ta uzaklara götürebiliyorsa, bazı anlarda bu zaman diliminden ve bu mekandan uzaklaştıgınıza yemin edecek derecede sizi etkiliyorsa işte sinema bu bence.
Kendimce neden böyle bir bölüm istedigimide belirtmek istiyorum böylece zoque arkadaşında belki bu bölümle ilgili fikirlerine katkım olur.
Yukarıdanda anlaşılacagı gibi sinemayı bu denli sevmeme ragmen, gerçekten şöyle esaslı bir sinema kültürüne sahip olmadıgımı üzülerek belirtmek istiyorum.Peki neden olmadı derseniz belkide filmleri sadece izliyorum ve öylece bırakıyorum etkilendigim yerleri tartışmıyorum veya kötü olan yerleri pek önemsemiyorum sonuç olarak başka bir filmdede böyle hatalar görünce belkide yukarıdakileri yapmadıgımdan dolayı pek takmıyorum ama bunun sonucunda filme iyi veya kötü etiketini yapıştırıveriyorum.Oysaki tartışmak belkide kötü olarak nitelendirdigim filmin iyi yönlerinide ele alınca fena olmadıgına karar verebilecek bir ortam olabilir diyorum.
Belki çok güzel bir film nebilim eleştirmenleri okuyoruz arkadaşlarımızdan bişeyler duyuyoruz.ve gitmekten vazgeçiyoruz ama belkide kaçırdıgımız hayatta görebilecegimiz en güzel film şahsen ben eleştirmenlerin notlarına pek dikkat etmiyorum yani onları kötü dedigi bir çok film benim hoşuma gitmişti bu iş zevk meselesi belkide diyorum eleştirmenlerle benim görüş açım farkli işte bu öneriyi sunmamın bir diger nedenide bu, bu çatı altındaki çogu arkadaşın düşünce ve bakış açıları birbirine yakın (yada ben öyle düşünüyorum) böylece buradan çıkacak eleştirilerin kendimce daha faydalı olacagını düşünmekteyim.
Neyse bayagı zırvalamışım yine çenem düştü kusura bakmayın ve
sürçin-i lisan ettikse affola
Sevgi saygı bendenizden sizlere armagan olsun...
------------------
º°¨¨°º©º°¨¨°º©º°¨¨°º
>>> kasif <<<
º°¨¨°º`¨(^-^)¨`º°¨¨°º<!--
[Bu mesaj kasif tarafindan yeniden gözden gecirilmistir (10 Eylül 2000).]-->
|