Ben geçen sene Bilgi Üniversitesi 'nin ve Yeditepe Üniversitesi 'nin VCD sınavlarına girdim. İkisindede başarılı bulundum ve kayıt hakkı kazandım ancak ikisindende burs alamayınca daha ucuz olan Yeditepe 'yi tercih ettim...
Bilgi Üniversitesi 'nin Yetenek Sınavı: 3 aşama...
1) 180 soruluk genel kültür sınavı: Sinema ve tarih bilgisi çok önemli güncel olaylar ve görsellikle ilgili sorular, renk soruları ve ufak bir iq testi...
2) Bir projeyi anlatan bir kağıt veriliyor ve siz olsanız ne gibi görsel hazırlıklar yapardınız diye anlatmanız isteniyor (yazılı dilerseniz kullancağınız görselleri çiziyorsunuz). Bizde taksimde DNA konulu bir seminerin tanıtımının nsıl yapılabilineceği sorulmuştu.
3) Mülakata giriliyor... Koca bir masa ve bir sürü öğretim görevlisi... Sorular soruyorlar.... Hangi liseden mezunsun? Neden bu bölüm? ve daha sonra 3-4 tane
logo gösteriyorlar neyin logosu olduğunu veya neyin logosu olabilir diye sorular... Bana birde alman askeri gösterip hangi ülkenin askeri diye sormuşlardı...
Yeditepe için ise bu kadar kasmana gerek yok

Çizim sınavı var (çizim sınavında başarın iyi olursa burs alabilirsin) 10 soruluk bir genel kültür sınavı ve mülakat... Ama işin gerçeği... Paran varsa formalite icabı sınavlara giriyorsun geçmesen bile alıyorlar... Sınıfımda mülakata girmediği halde yedeklere kalan ve bu sene VCD okuyan bir kız var...
Durum bu... Ben paran varsa bilgiyi öneririm ama Yeditepe 'de çok iyi hocaları toplamaya başladı bölüm geçen sene kurulduğu için birkaç eksik tarafı var haliyle...