View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 12.05.2000   #1 (permalink)
mask

Yer: Melbourne
Bir fotoğraf, yalnızca makinanın düğmesine basmaktan ibaret değildir. Biraz düşünmektir, düşündüğünü aktarabilmektir. Doğa çekimleri ya da anlık yaşamdan görüntüler bir yapıt ortaya koymada ne kadar başarılı olabilir?

Hiç unutmam bir dostumla yol bitiminde batmak üzere olan güneş ile bir kamyon sülüetini çekmeye çalışmıştık. Güneş bizi 5dk bile beklemedi. Ayarladığımız kamyon istediğimiz yere varana kadar güneş çoktan kaybolmuştu. Anlık fotoğraflarda kurgu ve ön hazırlık yapmak da mümkündür ama gelin görün ki o da ayrı bir yetenektir ve tabi bir o kadar da tecrübe gerekir.

Ben fotoğrafçılıkta bol kurgudan yanayım. Doğal ve anlık fotoğraflar bence şansa bağlı. Ama kurgulanan fotoğraflarda şansa yer yoktur. Fotoğraf için uzunca bir düşünme zamanınız vardır. İsterimki çekeceğim fotoğrafı yalnızca ben düşünmeliyim. Çok rastlarım aynı mekanda birbirine benzeyen fotoğraflara. Bunun sebebi fotoğrafçıların aynı paralellikte düşünebilmeleri ya da aynı duyguları paylaşmaları olabilir veya aralarında bir etkileşim(!) olmuştur.

Neyse mesajı biraz uzattım sanırım dağınıkda oldu biraz. Benim bi sisli düşüncelerin sonu gelmez bi soru ile noktayı koyuyorum. Şimdi fotoğraf severler, "sizce iyi fotoğraf kurgulanmış fotoğraf mıdır? Yoksa anlık çekilmiş fotoğraflar mıdır?" Gerçi iyi kavramıda izafdir ya herneyse Bir de fotoğraf size neyi ifade eder yazıları bekliyorum. Forumumuz hayırlı olsun

Mesaj mask tarafından 29.04.2006 (00:24) yeniden düzenlendi.
mask şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin