Konu Başlığı: Çözünürlük Hakkında...
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.06.2002   #8 (permalink)
ArkHe

Yer: Kocaeli
Nasıl oluyorda oluyor...?

Merhaba tekrar...
Bugun zoque'nin ana sayfasının tablo yapısını inceledim.Gördümki istediğim sonuc burada biraz bahsedeyim...

Yukarıda bulunan logo-menu alanı bir tablo içerisine alınmış ve 768 pixel olarak değer verilmiş.Onun altında bulunan reklam alanı da aynı şekilde 768 pixel değer almış.Yani bu ikisi sabit ve ortalanmış.Alttaki forum alanı ise %100 değerine sahip ve ekranı her çözünürlükte kaplıyor.forum genel itibariyle 800*600 çözünürlüğe musait olarak ayarlanmış anlayacağımız gibi.

Biraz düşünelim şimdi.Ben çözünürlüğümü 800*600 den 1024*768'e aldığımda forum alanı ekranı kaplamalı; logo-menu ve reklam alanı ise 768 pixel sabit değerleri iel ortada forumdan küçük olarak görüntülenmelidir.Ancak böyle olmuyor işte.Denedim bunu ancak forum hem 800*600 hem de 1024*768 çözünürlükte tüm bölümler eşit gözüküyor hiçbir küçüklü-byüklü görüntüye bürünmüyor.[Yukarıdaki logo-menu ve reklam alanı 768 pixel tabloiçinde olmasına rağmen.]Zoque'den önce bunun imkansız oldugunu biliyordum/düşünüyordum.Yani pixel değerli bir tablo her çözünürlükte sabittir değişmez buyutu.Ancak yukarıda anlattıgım gibi burada bunun oldugunu zannediyorum.Kafam iyice karıştı bu konuda.Anlatmak istediğim bu ve zoque nasıl yapabiliyor da yapıyor.Burası tekrar düşünmeme sebep oldu

TEŞEKKÜRLER
Hakan ÖZAY
ArkHe şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin