Konu Başlığı: Çözünürlük Hakkında...
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 01.07.2002   #16 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169
Alıntı:
Gönderen: ArkHe
Ben sadece kodlarda forumun % ve logo-menu ve reklam alanının pixel olması halinde bile nasıl aynı boyuta sabit olduklarına takıldım ama gördümki ben yanlış görmüşüm forumda pixel bir tablodaymış...
[/b]
kimi yerlerde ic ice acilmis tablolar vardi galiba. yani en distaki tablo 768 iken icteki <table> ya da <td>'ye genislik degeri % 100 verilmis olabilir.

Alıntı:
Gönderen: ArkHe
//Sonradan eklendi...[10 dakika]
forum küçük kalacak dimi diye sormamdaki sebep 1024*768'den yukarı çözünürlüğü deneyemememdir.Bunu sormam saçma evet mantıklı bakarsan olaya e heralde yani deriz hepimiz.Sebebi bunun neden kabul edildiğidir.?Mecburiyetmi?Bundan yukarı biraz kullanışsız olacak bu sorun ne olacak acaba?
ben 1280x1024 cözünürlük kullaniyorum. belki de alistigimdan normal geliyor. tablo genisligi icin sabit deger vermemin sebeb aslinda her cözünürlükte ayni görünmesini istedigim icin. birde yüksek cözünürlüklerde genislik degeri % 100 verildigi zaman yazilari okumak biraz daha zorlasiyor. yeni bir satira gecerken sasirabiliyorsun.