Konu Başlığı: nickname'lerinizin anlamları
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 10.07.2002   #120 (permalink)
hizir

Yer: istanbul
her insan kendinin diğerlerinden daha farklı olduğunu düşünür, bu yüzden hiçkimse hemen anlasılmak istemez, farklı dilde kullanılan bir nick, hiç kimsenin bir diğerini görmediği internet ortamında biraz daha gizemli hale gelmek demektir, üstelik farklı dilde olmasına rağmen pek çok nick çekilip uzatılarak yabancı dildeki anlamlarını bile kaybediyorlar. Anlamını sadece nicki kullanan kisinin bildiği bir nick de eğer yazımı da güzelse epey bir havalı oluyor, üstelik senin nickinin anlamı ne diye sorulunca gerine gerine "anlamı su" demek daha bi güzel oluyor.

Tabi nicki alırken özel hayatımızın da büyük etkisi oluyor, benim ilk nickim "okyanusX" di bu calıstığım firmanın adından geliyordu, "okyanus .... ltd. şti." 5 kisiydik ve chat dünyasına balıklama dalmıstık, herkes okyanus nickliydi okyanus, okyanus1,okyanus2 vs. benim x olmam ise sirkete son giren ben olduğum icin numarada anlaşamamıs olmamdan kaynaklanıyordu,
sonra "historian" nickini kullandım, türkçesi "tarihci" olan bu nicki secmemin nedeni de universitede tarih bölümünde okumus olmamın etkisiydi. "Tarihci" demek cok acık bir sekilde kimliğini ele veriyordu, oysa historian, daha karizmatik duruyordu,
internette belli bir süre geçirdikten sonra ise nickim yerine adımla bilinmek istedim, önce adımın ilk harfi ve soyadımdan olusan "hseven" ardindan ise tamamen adımı "hizir" nick olarak kullanmaya karar verdim,

Not: ilk paragraf ufn'nin sorusuna karsılık benim kisisel cevabımdır, herkes farklı düsünebilir...
hizir şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin