Konu Başlığı: Grafik Tasarım bölümü..
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 30.09.2002   #4 (permalink)
Gildor

Gildor's Avatar

Yer: Eskişehir
Görsel: 3
Alıntı:
Gönderen: oky
eskiden 120 puandı, artık 185 puan, bu detayı unutmayalım.
Ama bu korkutucu olamsın çünkü yine hemen hemen aynı neti yapıp 185 puan alınabiliniyor. Fakat bu sene katsayılar oynanmadan önce Mimar Sinan, Hacettepe ve Anadolu Üniversitesi'nin önümüzdeki yıl taban puanlarini 135 e çıkartıcaklarını duydum yeni katsayı sistemi ile kaç puan oluyor bilmiyorum.

Ben bu yıl Mimar Sinan ve Anadolu Üniversite' sinde girdim. Mimar Sinan birinci aşamada imgesel sordu. Birinci aşamayı geçmek için 40 geçerli not oluyor. Fotoğraf bölümünün sınavı farklı mavi ve kırmızı kalem artı cetvel falan istiyorlar hakkında hiçbir bilgim yok. 2. aşamada bölümleri gruplandırmışlar (falan falan bölümler bir grup, falan falan bölümler bir grup). Ve grupları ayrı günlerde sınavlara aldılar. Sadece grafikte ne sorduklarını söyliyim yoksa çok uzayacak, bir masanın üzerine yangın tüpü koydular, elimize bir saman kağıdı verdiler bu objelere kafamızdan bir dilimi kesilmiş ve yanına koyulmuş bir karpuz ekleyerek bir kompozisyon oluşturmamızı istediler.

Kağıt 50-70cm ebatlarında. Süre 3 saat.

Anadolu Üniversitesi: 1. aşamanın 1. bölümünde bir masanın üstünde canlı model çıktı, model ince uzun saçlıydı. Ayağının altına ytong tuğla yanına bir sandalye ve sandalyenin üstüne damacana sepeti koydular ve elinide sepetin üstüne koydu. 2. bölümde şeffaf plastik bardak, plastik çay karıştırgaçı ,yarım soğan ve saman kağıdı verdiler bunlar ile bir kompozisyon oluşturup kağıda yansıtmamızı istediler. Sakın afilli kompozisyon oluşturucam diye soğanı ısırma sınav boyu yanıyorsun . Modellerden biri bayılıp yere uçtu çok gürültü çıktı ama böyle bir durumda hiç istifini bozmuyorsun eğer model senin modelinse şansına küfür ediyorsun. Ertesi gün olucak olan sınava katılıp katılamayacağın bu sınavın sonucuna bağlı ama sen kapının önünde sonucun açıklanmasını bekleme sabah git bak kazanmadıysan kısmet değilmiş dersin dönersin. Sonuçlar gece yarısı 01:30 gibi kapılara asıldı yağmur yağdı çok yorulduk o zamana kadar ama mutlu son yorgunluğu ve kakamızın bağırsakta donma hissini unutturdu.

2.aşamada beklediğimiz gibi 3 bölümlü olmadı bundan önceki sene imgesel-obje-genel kültür olmuş ama bu yıl sadece imgesel sordular (bütün bölümler tek sınava bağlı). En az 2 figür, şemsiye, şovale, yuva kavramı ve yardımlaşma kavramını kullanarak bir kompozisyon oluşturmamızı istediler.

Tavsiyeler:
*grafik bölümü en çok rabet gören bölüm işin(imiz) çok zor eğer devlet üniversitesi istiyorsan çok çalışman gerekiyor.
*Sınavda başkalarının çizdiğiyle çok ilgilenme.
*Yanına su almayı unutma.
*Yanına aldığın suyu kağıdına dökmemeye gayret et.
*Suluboya ve genel kültür için de hazırlan adamların ne yapacağı belli olmuyor. Marmaraya gireceksen sağlam bir dosya oluştur.
*Umutsuzluğa kapılma...

Sınavlarda görüşürüz...