bu sene taze girdim sınava ve
grafik bolümünü kazandım
istersen anlatayım aşamaları sana ama seneye ne yaparlar bilmiyorum...
İzmirde gireceksen eğer
D.E.U Güzel sanatlar bolumunun yetenek sınavı;
- İlk aşama(eleme): Kendi içinde iki aşamadan oluşuyor. ilk aşamada ayakta duran bir model, ikinci aşamada sandalyede oturan bir model çizdiriyorlar(aynı açıdan).Bu aşamalar 4er saatlik.Değerlendirmede puanlamıyorlar beğenmediklerini direk eliyorlar.
Eğer sendeki yeteneği görürlerse geçiyosun elemeyi ve ikinci aşamaya giriyosun.
- İkinci Aşama: Kendi içinde iki aşamadan oluşuyor. ilk aşama Hayali.Sana bi konu veriyorlar.Bu konuyu
güçlü bir anlatımla resme dökmen gerekiyor(Bu seneki konu alış
veriş merkeziydi mesala.En az üç figür yapman gerekiyodu.). ikinci aşama ise renk.Renkte sana bi kompozisyon oluşturuyorlar(büst, sandalye, karpuz vs.) ve bu kompozisyonu hafif bir şekilde çizip boyamanı istiyorlar.Boyarken guaj, pastel, yağlıboya yada suluboya kullana biliyosun.Benim tavsiyem
SULUBOYA.
Bu aşamada önemli olan kompozisyonun doğruluğu değil boyayı nasıl kullandığın.
2. aşamada her iki çalışma ayrı ayrı 100 üzerinden puanlanıyor ve ortalamaları alınıyor daha sonra üzerine orta öğretim başarı puanı ekleniyor.Fakat başarı puanı pek etkilemiyor en fazla bikaç puan.Mesela ortalama 88(benim puanım

) olsun orta ogretim eklendiğinde 89 oluyo.Ve Ön kayıtta yaptığın tercihe göre yerleştiriliyosun.
Bu seneki sınav maratonu boyleydi...
-Eğer niyetliysen hemen bi desen kursuna yazılmalısın.Üniverstenin(D.E.Ü) kursları var fakat pek iyi değil diyorlar.Eğer yetenekliysen Üniverstenin kurslarıylada bu işi başarabilirsin (bkz. aftermath). Ama yinede Resim Heykel Müzesinin kurslarını tavsiye ederim. Eğer egekent'e gidip gelebileceksen kendi hocamı tavsiye edecem...