Konu Başlığı: New.net
View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 02.12.2002   #1 (permalink)
esquire

Yer: Kayseri
New.net

Oncelikle bu foruma ilk mesajim, herkese Merhabalar..

Gectigimiz gunlerde bilgisayarima nasil indirdigimi bilmeden bir sekilde yerlesen 3.parti bir casus reklam programi vardi.. Beni sinirlendiren ozelliklerini bir sekilde kaldirdim.Gectigimiz gunlerde de bu adamlarin sitesini merak edeyip baktigimda, cok ilginc bir olaya rastladim.Bilmiyorum, cok fazla bilinen bir sey de ben mi yeni rastliyorum..
Adamlar 28 adet domain uzantisi 'cikarmislar' . Yani hergun yeni cikan extension lari bir yerlerde okuyordum ama .mp3 ,.auction,.chat, .xxx gibi uzantilari ilk kez gordum ve boyle birseyin duyulmamasi beni sasirtti..
Siteye biraz daha dikkatli baktigimda, "Enable your browser to see New.net domains" seklinde bir ibareye gozum takildi ve tikladigimda benim browserimin aktive oldugunu yazdi..
Anladim ki, bir sekilde bilgisayarima giren kucuk yazilimmis bunu yapan..
Sormak istedigim, bunu nasil yapabildikleri.. Yani boyle bir domain uzantisi akredite(dogru kelime umarim)olmadan nasil release edebiliyorlar..Yoksa bu bir fake falan mi..www.uzanti(www.travel gibi)yazdigimda baska sitelere yonleniyor browser..
Neyse onemsiz bir soru icin fazla uzattim galiba..Ama sevindigim taraf, az daha oyuna gelip 5-10 domain kapatacaktim
esquire şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin