View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 11.12.2002   #4 (permalink)
Murathan

Murathan's Avatar

Yer: ISTANBUL
dedicated server olayına n'oldu?

Digiman naptın server olayını ayrıca aramızda admin felan yada hiç bilgisi olan yokmu bu konuda bizimle paylaşacak?
Dedicated server Linux olursa çeşitli kontrol panel seçenekleri olabiliyor + Güvenli oluyor
Ancak win2000 serverlarda dedicated server kiralandı ise ne gibi güvenlik sorunları yaşanır mesela?

Neler önerirsiniz?
+Dedicated server 500 MB host almaktan daha akıllıca değil mi?
(fiyatları yakında o yüzden diyorum)
+Dedicated server'da Kiralanan server üzerindeki lisanslar hazır olarak gelmiyor mu?
Biz ayrıca lisans alıyormuyuz?
+mail server ve host olayını buradan halledeceğiz bir sunucuda ortalama kaç adet web sitesinin & mail kullanıcının hizmet alması mantıklı? 5 MB/1 mail kullanıcı için düşünürsek birde orta ölçekte firma siteleri diyelim tahmini bir hesapla yani..
+Dedicated server kiraladığında Digiman Ne yapacak oturup bütün gün güvenlik sitelerinden yamamı indirecek yani demek istediğim bu güvenlik olayları ile bizmi ilgileneceğiz?
Yamalarla felan.. (Firewall zaten çoğunda kurulu geliyor)
+ftp erişim ve mail hizmetleri için aynı makina hizmette aksaklık vs.. yol açar mı?40 GB harddisk vs.. yeni bir makina diyelim
+Kullanımda tecrübesi olmayanlar çok büyük sorunlar yaşarlar mı mesela kendi sitemde denesem kendimi ? alışırmıyım yoksa çok mu zor kullanımı? domain işlemleri hosting açılışı MySQL SQL kurulum yada mail açmak hazır kurulu gelen bir mail serverdan diyelim
+Şu hosting açılışı domain tanımlama dns ayarlar ve mail kullanıcısı tanımlamalarla güvenlik için dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgi verecek birileri mutlaka vardır içimizde yardımcı olur bizide bilgilendirirmisiniz?
+Bu tür döküman site adresleri ve bilgi gönderebilirmisiniz buradan yada mailimden..
Türk sitelerde varsa tercih sebebi olabilir döküman diyorum yani.
İyi çalışmalar diliyorum..
SaygıLarımLa..
Murathan şu an çevrimdışı   Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin