View Single Post
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Advertisement
Old 23.12.2002   #12 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND
Alıntı:
Gönderen: lordofthesaints
Bende Katherina nın ve Sistem den flash 5 ActionScript kitaplarını aldım boom. Hakkaten bişey öğrenmiyorsunuz. Savaş Tekinin kitabının çok iyi olduğunu duydum ama hiç incelemedim. Yapılacak en iyi şey İngilceyi geliştirip internet ortamından yararlanmak Programcı bazı arkadaşlar algoritmaları öğrenmeden bir dil öğrenilmez diyolar. Acaba bizim de Actionscript öğrenirken zorlanmamızın sebebi bumu. Aldığımız kitaplar iyide biz işin temelini öğrenmediğimiz için bu tür sorunlarla mı karşılaşıyoruz ? Programcı arkadaşlar siz nedersiniz ?
Aslında öyle flash ile uğraşan bir kişi değilim ancak zaman zaman flash ile uğraşan arkadaşlar için actionscript yazıyorum. JS' yi bildiğimden dolayı olsa gerek gayet kolay (experimental bir şey yok zaten basit mevzular benim uğraştıklarım).

Ancak tasarımcı arkadaşlara bu çok zor geliyor. Dediğin gibi ilk başta döngü nedir ?, condition nedir ?

Yani "if then else" kullanımı bilmeden nasıl actionscript ayzabilrisinki. Yapacağın en fazla kopyala yapıştır modifiye et oalbilir.

Zaten flash MX' te harika bir actionscript yazma olayı var çok kullanışlı. Aradığım fonksyionu neredeyse atarak tutturuyorum.

Son zaten programlama mantığını bildikten sonra dil bilmek dert değildir. Birçok dili aynı anda yazabilirsin mantık bellidir.