Uzun zamandır bu konu ile ilgili birşeyler yazmak istiyordum aslında.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bu mesajı herhangi bir kişi ya da mesaja karşı değil, genel olarak foruma ve özellikle de small talk bölümünün kullanımına dair duyulan rahatsızlıktan dolayı yazıyorum.
Small Talk bölümü her isteyen, aklına gelen konuyu buraya açsın diye değil
internet,
bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diğer bölümlere çok da uymayacak mesajlar olduğu zaman kullanılsın diye açıldı.
Dünyada şu anda
internet kullanıcılarının sayısı şu anda 600 milyonu geçmiş durumda. Bu rakam Türkiye'de ise 3 milyon olarak tahmin edilmekte. Ve hepinizin kabulüdür ki İngilizce içeriğe sahip siteler ile Türkçe içeriğe sahip olarak yukarıdaki rakamları da göz önünde bulundurursak kıyaslanamayacak düzeyde fark var. Biz burada, bu koşullar altında Türkçe kaynak ihtiyacını belirli konularda elimizde geldiği kadar paylaşalım ve geliştirelim istiyor ve böyle bir kaygıyı taşıyoruz. Ancak öte yandan özellikle son zamanlarda özellikle small talk bölümünün gelişi güzel kullanıldığını, bunun yanında asıl konuşulması-tartışılması gereken konularda ise benzer katılımın olmadığını görüyoruz.
Şöyle ki small talk bölümüne zoque.com üyelerinin ayakkabı numaraları kaç diye bir anket açsam sanırım kıvıl kıvıl (hafiften arakladım bak bunu

) konular arasına girer. Fakat bizi asıl ilgilendiren, ilgilendirmesi gereken
şöyle bir anket ve konuya bütün gün boyunca sadece 6 kişi oy kullanmış ve bir kişi fikrini belirtmiş. Bunu sadece bir örnek olsun diye belirttim.
Kısacası bu bölümde bu konuyu kapatsak mı diye düşünmek istemiyoruz.